Başbakan Davutoğlu Hollanda'da

Başbakan Davutoğlu Hollanda'da

Davutoğlu:- "Suriye'de başka kimyasal silah stokları olabileceğine ilişkin bazı bulgular ve istihbarat raporları var. Bu beş yıldır büyük bir insani trajedi yaşayan Suriye halkı için büyük bir tehlikedir"

ANKARA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Suriye'de başka kimyasal silah stokları olabileceğine ilişkin bazı bulgular ve istihbarat raporları var. Bu beş yıldır büyük bir insani trajedi yaşayan Suriye halkı için büyük bir tehlikedir" dedi.

Davutoğlu, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) Genel Direktörü Ahmet Üzümcü ile Lahey'de yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Suriye rejiminin 2013'te sivillere karşı kimyasal silah kullandığını anımsatan Davutoğlu, "Bu büyük bir trajediydi ve bu trajedinin etkileri hala sürüyor" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, kimyasal silahların, insanlığa karşı işlenen suçların araçları olduğunu belirterek "Suriye'de başka kimyasal silah stokları olabileceğine ilişkin bazı bulgular ve istihbarat raporları var. Bu beş yıldır büyük bir insani trajedi yaşayan Suriye halkı için büyük bir tehlikedir" dedi.

Türkiye'nin 2 milyon 600 bini aşkın mülteci ağırladığına işaret eden Davutoğlu, bunlardan bazılarının kimyasal saldırılardan, varil bombalarından kaçtığını söyledi.

Türkiye'nin, Suriye'deki kimyasal silah stoğuna ilişkin istihbarat raporlarını takip etmeyi sürdüreceğini bildiren Davutoğlu, KSYÖ ile çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

KSYÖ Genel Direktörü Üzümcü de Türkiye'nin KSYÖ'yü yıllardır belgelerle desteklediğini belirterek, Türk hükümetine desteğinden dolayı teşekkür etti.

Başbakan Davutoğlu Hollanda'da

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :