Başbakan Davutoğlu Erzincan'da

Başbakan Davutoğlu Erzincan'da

Davutoğlu (2):- "Nasıl yüzyıl önce Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu bizden koparmaya çalışan istilacılar ve onların işbirlikçisi çeteler başarısız olmuşsa bugün de yurt dışından birtakım planlarla, bu ülkeyi bölmek isteyenler ve onlarla işbirliği yapan çetele

ANKARA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Nasıl yüzyıl önce Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu bizden koparmaya çalışan istilacılar ve onların işbirlikçisi çeteler başarısız olmuşsa bugün de yurt dışından birtakım planlarla, bu ülkeyi bölmek isteyenler ve onlarla işbirliği yapan çeteler mutlaka başarısız olacaktır" dedi.

Davutoğlu, Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen "Zafer Yürüyüşü"nün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti.

Erzincan'ın kurtuluşunun 100. yılında da kentte olmak istediğini anlatan Davutoğlu, teşekkür ziyaretinin kurtuluş gününe denk gelmesinden duyduğu mutlululuğu dile getirdi.

Davutoğlu, daha önceki konuşmalarında, "İnşallah bundan sonra geçmişte düşman istilacılarla işbirliği yapmak adına bu vatana ihanet edenlere karşı nasıl dik durduysak bugün de şu veya bu şekilde istilacıların piyonları olan bölücü terör örgütüne karşı da aynı şekilde dik duracağız" dediğini anımsatarak, her hafta sonunda bir Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu ilini ziyaret edeceğini söyledi.

Geçen hafta Mardin'de olduğunu anımsatan Davutoğlu, Mardin'den Erzincan'a selam getirdiklerini söyledi.

- "Bugün şark meselesi bitti"

"Mardin'in kaderiyle Erzincan'ın kaderini kimse ayırt edemeyecek" diyen Davutoğlu, 150 yıldır 'şark meselesi' diyerek, doğuyu, vatan topraklarını istila etmek isteyenlere karşı bugün artık şark meselesinin bittiğini vurguladı.

Vatandaşlara seslenen Davutoğlu, "Bu ülkenin birliğini, beraberliğini, korumak, gerekirse istiklal uğruna omuz omuza vermeye var mısınız? Eğer bir gün birileri bu ülkeyi bölmek isterse aynen vaktinde olduğu gibi gür bir sesle 'Biz bu topraklarda ezanı hiçbir zaman susturmayacak, bayrağı indirmeyeceğiz' demeye var mısınız? Yine o zaman şehitlerin emanetine nasıl sahip çıktıysak, bugün de teröre karşı mücadelede, canını, kanını ortaya koyan aziz şehitlerimizin emanetine sahip çıkmaya var mısınız? 'Doğu Anadolu ebediyyen hür ve yükselen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yüreği, bileği olmaya hazırdır' diyor musunuz? İşte Türk, Kürt, Sünni, Alevi diye bizi bölmeye çalışanlara karşı hep beraber omuz omuza duracağız, hep beraber dimdik duracağız" şeklinde konuştu.

Milletle elele olduklarını anlatan Davutoğlu, "Biz bu istiklali bize emanet eden şehitlerimizi rüyalarımızda görerek, onların emanetini her gece hatırlayarak yürüyoruz. Bizi ayıramazlar, bizi bölemezler, bizi hiçbir zaman zelil bir duruma düşüremezler" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, Türkiye'nin Suriye'de adalet ve merhamet destanı yazdığını, orayı uçaklarla bombalayan Rus uçakları karşısında da onurlu tavır sergilediğini aktaran Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bu vatanın hava sahası, kara sınırı bizim namusumuzdur dediğimiz zaman işte bugünkü işbirlikçiler, bu terör örgütünün uzantısı bir siyasi partinin Eş Başkanı soluğu Moskova'da aldı, biliyorsunuz değil mi? 100 yıl sonrada tarih değişmiyor. Bir milletin onurunu, bir vatanın birliğini savunanlarla, bu ülkeyi bölmek isteyen müstevlilerle iş birliği yapanlar yine ortaya çıkıyor. Buradan Türk, Kürt, Sünni, Alevi bütün Doğu Anadolu, bütün Güneydoğu Anadolu vatandaşlarıma seslenerek diyorum ki: Gün birlik vaktidir, gün bu ülkeyi bölmek, böldürmek isteyenlere karşı gür bir sesle omuz omuza mücadele etme vaktidir. 98 yıl önce Erzincan'da 100 yıl önce bütün bu Anadolu'da yanan istiklal meşalesini, onur meşalesini, namus ve ve izzet meşalesini yükseltme vaktidir. Birileri size 'Siz Kürt'sünüz, bu ülkeden buradan farklısınız', birileri 'Siz Alevisiniz farklısınız', 'Siz şusunuz' diyebilirler, biz diyoruz ki bizim nezdimizde 78 milyon tek bir yürek, tek bir bilektir. 78 milyon aynı istiklalin, aynı istikbalin çocuklarıdır."

Her hafta sonu "birlik" sesini haykırmaya devam edeceklerini vurgulayan Davutoğlu, gelecek hafta da Van'da olacaklarını bildirdi.

- "Kardeşliğimize kast eden kim olursa olsun kalleştir"

Davutoğlu, "Diyeceğiz ki Türk Kürt kardeştir, Sünni, Alevi kardeştir. Ayrım yapan ise 98 sene öncede kalleşti, bugün de kalleştir, yarın da kalleştir. Kardeşliğimize kast eden kim olursa olsun kalleştir" dedi.

Bölücü terör örgütünün faaliyetlerine karşı duran bütün vatandaşlara ve 1 Kasım seçimlerinde verdikleri destek için Erzincanlılara teşekkür eden Davutoğlu, "Biz biriz, biz beraberiz, biz iriyiz, biz diriyiz, biz, büyük bir istikbale yürüyoruz" diye konuştu.

Teşekkürü Erzincan'dan başlattıklarını, her yeri dolaşarak halka teşekkür edeceklerini dile getiren Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"7 Haziran'da bize tuzak kurmak isteyenlere karşı, 7 Haziran'da bir an 'Bu millet acaba zaafa düşer mi', 'AK Parti içinde fitne olur mu' veya 'Bu ülke üzerinde hesap yapabilir miyiz' diye birileri birtakım kumpaslar kurduğunda, 7 Haziran'da ilk defa çoğunluğu parlamentodan kaybettiğimizde birtakım kumpaslar, 'Türkiye'de kaos çıkarır mıyız', 'Tek parti hükümeti yok acaba kriz çıkar mı' diyenlere, en güzel cevabı bütün millet ve Erzincan verdi. Bize, 'Madem ki onlar böyle yapıyorlar bizim iki milletvekilimiz var, alın ikisi de helal olsun' dediniz, Biz de şimdi diyoruz ki: Madem ki siz silme bu milletvekillerini gönderdiniz Erzincan'a her şey, her hizmet helal olsun."

Başbakan Davutoğlu, her fırsatta Erzincan'a ve Terzi Baba'nın huzuruna geldiğini belirterek, "Güç alıyoruz, enerji alıyoruz. Yılmadan, yorulmadan gece gündüz çalışıyoruz. Diyorlar ki bu kadar tempoya yorulmuyor musunuz? Yorulmuyoruz, yorulmayacağız çünkü bizde enerjimizin kaynağı dizimizin dermanı değil yüreğimizin fermanı, yüreğimizdeki vatan aşkı millet aşkı, istiklal aşkı. Sizler bize en güzel hediyeyi verdiniz, teşekkür ediyoruz. Bizler de size hizmeti vereceğiz" ifadelerini kullandı.

- "Erzincan'ın can insanları, 24 ayar insanları"

1914 yılında ordunun doğu cephesine asker göndermek istediğinde İstanbul'dan, Konya'ya, Niğde'ye en güneye inildiğini ve Erzurum'a yürüyerek gelindiğini anlatan Davutoğlu, şimdi ise Erzincan'a İstanbul'dan, Ankara'dan, Sivas'tan hızlı tren geldiğini söyledi.

Yapılan hizmetlerin arkasında AK Parti'nin kurucusu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, "Erzincan'ın evladı Binali Yıldırım var. Gönülden Erzincanlı olan kardeşiniz Başbakan Ahmet Davutoğlu var. Bilin ki bizler hep beraber bu hizmeti inşallah Erzincan'a getireceğiz. Erzincanlılar şüphe etmesin. Allah var, kaygı yok. Millet var, kaygı yok. Erzincan var, hiçbir şekilde kaygı yok. Bütün hizmetleri buraya getirmeye kararlıyız. İki milletvekilimizde daha önceki milletvekillerimizde Sebahattin Bey ve Serkan Bey'de, 25. dönem milletvekilimiz Talha Bey'de. Bütün eski ve yeni milletvekillerimizde il başkanımız Orhan Bey'de hep beraber sizin hizmetinizdeyiz. Biriz, beraberiz" diye konuştu.

Erzincanlılara, "Birlik mücadelesinde yanımızda mısınız" diye soran Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Geçen hafta Midyat'taydım. Şimdi Doğu Anadolu'nun en kuzeyinde Erzincan'dayım. Mardin'den Erzincan'a selam getirirken, haykırmaya hazır mıyız? Doğu Anadolu'da Türkiye Cumhuriyeti devleti bir bütündür, bütün kalacaktır. Hür ve özgür olacaktır demeye haykırmaya hazır mısınız? Buradan Mardin'e, Cizre'ye bir selam göndermeye hazır mıyız? Silopi'ye, Sur'a birlik kardeşlik selamı göndermeye hazır mıyız? İşte bu sesle nasıl yüzyıl önce Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu bizden koparmaya çalışan istilacılar ve onların işbirlikçisi çeteler başarısız olmuşsa bugün de yurt dışından birtakım planlarla, bu ülkeyi bölmek isteyenler ve onlarla işbirliği yapan çeteler mutlaka başarısız olacaktır. Her ne surette olursa olsun, aziz Erzincanlılar, can Erzincanlılar biliniz ki bugün bu milletin asli sahipleri, bugün bu milletin istiklalinin sözcüleri huzurunuzdadır. Siz bizim yanımızda, arkamızda oldukça her adımda Erzincan'ımızın istiklalini sağlayan şehitlerimizin mesajını hissediyoruz. Her adımda Erzincan'ı bu aziz milletin vatanı kılan Alp Arslan'ın Selahattin'in ve bütün yüce öncülerin emanetine sahip çıkmaya ahdediyoruz. İnşallah daha nice günlerde beraber olacağız. Size söz veriyoruz Erzincan'a yılda 3 kez geldim, daha birçok sefer de geleceğim. En güzel hizmetleri Erzincan'a yapacağız. Erzincan'ın can insanlarına, 24 ayar insanlarına selam ediyorum."
(Bitti)

Başbakan Davutoğlu Erzincan'da

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :