Bartın'da bin sülün doğaya bırakıldı

Bartın'da bin sülün doğaya bırakıldı

BARTIN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bartın Şube Müdürlüğünce Samsun'daki üretim merkezinden getirilen bin sülün doğaya salındı.Şube Müdürü...

BARTIN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bartın Şube Müdürlüğünce Samsun'daki üretim merkezinden getirilen bin sülün doğaya salındı.

Şube Müdürü İlksen Ateşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gelemen Üretme İstasyonu'ndan getirilen sülünlerin salınmadan önce doğaya uyum sağlamaları ve kanat gelişimleri için Kaman köyünde adaptasyon kafesi kurduklarını söyledi.

Yaklaşık bir aydır kamp kurulan alanda sülünlerin bölgeye ve iklime uyum gösterdiğini anlatan Ateşoğlu, burada nöbet tutularak yırtıcılara karşı da önlem alındığını bildirdi.

Tabiattaki sayıları azalan ve nesli tükenme tehdidiyle karşı karşıya kalan sülünün, tekrar doğaya kazandırılması ve popülasyonunun artırılmasının amaçlandığını dile getiren Ateşoğlu, sülünlerin doğaya salınma çalışmalarına destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. 

Ateşoğlu, "Sülünlerin uyum süreci tamamlanıp tamamen arazilere yayıldıkları tespit edildikten sonra, çevre köy muhtarları koruma kontrol faaliyetlerinde bizlere yardımcı olacak" diye konuştu.

Konuşmanın ardından sülünler doğaya bırakıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı