Banka görevlisi sayesinde 250 bin lirasını dolandırıcılardan kurtardı

Banka görevlisi sayesinde 250 bin lirasını dolandırıcılardan kurtardı

Bursa'da bir kadının 250 bin lirasını dolandırmaya çalışan iki şüpheli gözaltına alındı

BURSA (AA) - Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bahanesiyle bir kadının 250 bin lirasını dolandırmaya çalışan 2 şüpheli, banka görevlisinin dikkati sayesinde suçüstü yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Bursa'da ikamet eden 68 yaşındaki Z.G'yi ev telefonundan ve sonrasında cep telefonundan arayan kişi, kendisini polis olarak tanıttı.

Emniyetten aradığını belirten dolandırıcı, Z.G'nin hesaplarının FETÖ'nün eline geçtiğini ve bu şahısları yakalamak için operasyon yaptıklarından, bankada bulunan paralarını çekip gönderecekleri görevli polis memuruna vermesini söyledi.

Bankaya giderek hesabında bulunan 250 bin lirasını çeken Z.G'nin durumundan şüphelenen banka görevlisi parayı ne için çektiğini sorunca yaşlı kadın, görevliye konuyu anlattı. Banka görevlisi müştekinin dolandırılmaya çalışıldığını anlayınca durumu polis ekiplerine bildirdi.

Kısa süre sonra olay yerine giden İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlileri, Z.G. ile şüpheliler arasındaki irtibatın kopmamasını sağladı. İkamete gelerek kendilerini komiser ve başkomiser olarak tanıtan iki şüpheli, parayı aldığı sırada polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Benzer olayların geriye dönük yapılan araştırmalarında ve çevreden temin edilen güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesiyle şüphelilerin buna benzer 5 olayın faili oldukları belirlendi.

Şüphelilerin daha önceki olaylarda ise 75 bin lira nakit ile çok sayıda ziynet eşyası aldıkları ortaya çıktı. Yapılan araştırmalarda, zanlıların başka bir olayda yaşlı bir kadından para alırken güvenlik kameralarına yakalandığı belirlendi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :