Bangladeş’teki terör saldırısı

Bangladeş’teki terör saldırısı

Saldırıda hayatını kaybeden 9 İtalyanın cenazeleri Roma’ya getirildi

ROMA (AA) – Bangladeş’teki terör saldırısında hayatını kaybeden 9 İtalya vatandaşının cenazeleri, özel uçakla Roma’ya getirildi.

Bangladeş’in başkenti Dakka’da geçen cuma gerçekleşen restoran baskını ve rehin alma olayında hayatını kaybeden 20 sivil arasında yer alan 9 İtalya vatandaşının cenazeleri, bu akşam saatlerinde ülkelerine ulaştırıldı.

İtalya'ya ait C-130 tipi askeri uçakla Roma’ya taşınan cenazeleri, Ciampino askeri havaalanında, çıktığı Latin Amerika turunu Meksika’da yarıda keserek ülkesine dönen İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni karşıladı.

Uçaktan İtalya bayrağına sarılı şekilde indirilen naaşlar, ailelerin teşhis etmesi ve otopsi için Gemelli Polikliniği’ne götürüldü.

Cenazelerle birlikte, olay sırasında telefonu çaldığı için dışarı çıkarak kurtulan olayın tek canlı İtalyan görgü tanığı Gianni Boschetti de memleketine döndü.

Gülsen diplomatik bölgesindeki Holey Artisan restoranına cuma gecesi saldırı düzenlenmiş, saldırıda restoranda bulunanlar rehin alınmıştı. Saldırganlarla çatışmaya giren 2 polis yaşamını yitirmiş, yaklaşık 30 polis de yaralanmıştı.

Güvenlik güçleri rehineleri kurtarmak için operasyon düzenlemiş, operasyonda 6 saldırgan öldürülmüş, 1 saldırgan gözaltına alınmış, 13 rehine kurtarılmıştı. Saldırganların rehin aldıkları 20 rehineyi öldürdüğü açıklanmıştı.

Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :