"Bangladeş-Türkiye ilişkileri en iyi döneminde"

"Bangladeş-Türkiye ilişkileri en iyi döneminde"

Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi Siddiki:- "İki ülkenin geçmişten günümüze ilişkilerine baktığınızda en iyi dönemi yaşıyoruz. Türkiye ile çok yönlü ilişkilerimiz var. İlişkilerimiz birçok alanda ve birçok konuda ilerlemiş durumda. Ekonomik, ticari, turizm,

İSTANBUL (AA) - KAAN BOZDOĞAN - Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi M. Allama Siddiki, "İki ülkenin geçmişten günümüze ilişkilerine baktığınızda en iyi dönemi yaşıyoruz. Türkiye ile çok yönlü ilişkilerimiz var. İlişkilerimiz birçok alanda ve birçok konuda ilerlemiş durumda. Ekonomik, ticari, turizm, ayrıca eğitim ve savunma alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi için resmi süreç başladı." dedi.

Siddiki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki ilişkilerin cumhurbaşkanları ve başbakanların liderliğinde ve yol göstericiliğinde genişlediğini belirterek, "Bangladeş Başbakanı (Şeyh Hasina Vecid) Türkiye'ye ve Türkiye'nin göstermiş olduğu liderliğe büyük minnettarlık duymakta." ifadesini kullandı.

İki ülke arasındaki ilişkinin çok iyi bir düzeyde olduğuna dikkati çeken Siddiki, "İki ülkenin geçmişten günümüze ilişkilerine baktığınızda en iyi dönemi yaşıyoruz. Türkiye ile çok yönlü ilişkilerimiz var. İlişkilerimiz birçok alanda ve birçok konuda ilerlemiş durumda. Ekonomik, ticari, turizm, ayrıca eğitim ve savunma alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi için resmi süreç başladı." dedi.

Bangladeş'te Türkiye'ye karşı büyük bir sevgi olduğunu vurgulayan Siddiki, şöyle konuştu:

"Bangladeş'te Türkiye kelimesi çok iyi bilinen bir kelime. Türkiye ve Türklere karşı büyük bir saygı ve sevgi mevcut. Türkiye halkını seviyoruz. Her ne kadar birçok insan Türkiye ile ilgili birçok şey bilmese de ki aynı durum Bangladeş ile ilgili Türk insanları açısından da geçerli... Türkiye'de yaşayan halkın Bangladeş'te yaşayan halka karşı sevgisi mevcut ama Türkiye'de yaşayan birçok kişi Bangladeş ile ilgili birçok şeyi bilmiyor. Bu aradaki boşluğu doldurmaya çalışıyoruz. İki ülke arasındaki bu kardeşlik ve dostluk hislerini uygulanabilir alanlarda (ticareti, yatırım, turizm vs.) kullanıyoruz."

Türkiye ile Bangladeş'in kalpten kalbe bir ilişkisi bulunduğunu kaydeden Siddiki, iki ülkenin temel bilgilerinin insanlara daha fazla anlatılmasının sevgi ve güven bağlarını kuvvetlendireceğine inandığını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :