Baloğlu gündemi değerlendirdi

Baloğlu gündemi değerlendirdi

AK Parti Konya Milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu, Konya İl Başkanlığı’nda kameralar karşısına geçerek Konya ve ülke gündemini değerlendirdi.

AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Dolular ile Mustafa Kemal Avcıoğlu’nun eşlik ettiği basın toplantısında Mustafa Baloğlu, ülke gündemindeki yeni gelişmeler, Konya yatırımları, projeler ve gazetecilerin söz konusu alanlar hakkındaki sorularının yanıtları ele alındı.

Selçuk ve N. Erbakan Üniversitesi Global Bütçe Uygulaması’na Geçti…

Hem Necmettin Erbakan Üniversitemiz hem de Selçuk Üniversitemiz Global Bütçe Uygulaması’na geçtiler. Bu karar, her iki üniversitemiz açısından son derece önemli. Hem hareket kabiliyetleri hem de ekonomileri açısından kolaylıklar sağlayacak. Bu uygulamaya geçen Türkiye genelinde sadece 10 üniversitemiz var şu an. Bu 10 üniversiteden 2’i Konya’dan. Bizler de bunu son derece önemsiyoruz. Zira bu uygulama ile artık Yeşil Kartlı vatandaşlarımız, bu iki üniversitemizden sevk almadan yararlanabilecekler. Ben, bu hizmetin verilmesinde büyük katkıları olan Sayın Başbakanımız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum.

KONYA’DA SAĞLIK YATIRIMLARI

AK Parti Konya Milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu, Konya merkez ve ilçelerinde devam eden sağlık yatırımlarına da değindi.

İlçe Devlet Hastanesi İnşaatları…

Beyşehir, Çeltik ve Kulu Devlet Hastaneleri’nin inşaatları devam ediyor. Emirgazi, Altınekin ve Seydişehir Devlet Hastaneleri’nin inşası için ihaleler önümüzdeki günlerde yeniden yapılacak.

Numune Hastanesi İnşaatı 29 Ekim’de tamamlanıyor

Konya Numune Hastanesi’nin inşası, sık sık gündeme geliyor. Ama şu anda inşaat bir hayli hızlı bir şekilde ilerliyor. Hastanemizi 29 Ekim’de açma gibi bir hedefimiz var. Firma bunun için çalışıyor.

Şehir Hastanesi inşaatı Mart’ta başlıyor

Yine Şehir Hastanesi de yine gündemimizde ve takibimizde olan bir konu. Sayın Başbakanımızla yaptığımız toplantıda da gündeme geldi.  Firma gerekli çalışmalarını tamamladı. Şu anda hiçbir hukuki veya teknik engel yok. Dolayısıyla inşaatın Mart ayında başlaması öngörülüyor.

Meram Araştırma’ya Hiperbarik Oksijen Tedavisi Merkezi

Geçtiğimiz hafta içerisinde Meram Araştırma Hastanesi’nde Hiperbarik Oksijen Tedavisi Merkezi açıldı. Türkiye’de sadece 4-5 bölgede bulunan bu merkez, özellikle kronik yaralarda, diyabetik yaralarda ve dolaşım bozuklukları gibi hastalıkların tedavilerinde kullanılan önemli bir merkezin önemli bir eksikliği kapatacağına inanıyoruz.

Karapınar’a Diyaliz Merkezi ve Tomografi Merkezi…

Yine bugün Karapınar’da diyaliz merkezi ve tomografi merkezinin açılışı var. Bu merkezin de Karapınarlı hemşehrilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum…

Konya’ya Teknik Üniversite Kurulması…

Konya’nın her hizmetinin arkasında ve takipçisiyiz. Bununla ilgili her türlü çalışmayı da yürütürüz ancak üniversite kurulması gibi projeler çok büyük projelerdir. Dolayısıyla bu ve buna benzer projelerin olgunlaşması gerekiyor. Bu çalışmaların ardından bunun ifade edilmesi açıklanması da Sayın Başbakanımız tarafından yapılması gerektiğine inanıyoruz. Dolayısıyla bir şeyler olgunlaştığı takdirde Sayın Başbakanımız gereken açıklamayı yapacaktır.

Toplu Ulaşım, Ekmek ve Simit Zamları…

Hammadde ve girdi maliyetlerindeki artışlar belki bu zamları zorunlu kılıyor. Ancak ben, bu zamların da vatandaşı mağdur etmeyecek, zor durumda bırakmayacak şekilde yapılması gerekiyor. Bu konuda şikâyetler geliyor. Bu konuyla alakalı bizler de çalışmalarımızı yürütüyoruz.