Balkanlar'da Paskalya Bayramı kutlandı

Balkanlar'da Paskalya Bayramı kutlandı

BELGRAD/PODGORİCA/ZAGREB/MOSTAR/TİRAN (AA) - Sırbistan, Karadağ, Hırvatistan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta yaşayan Ortodokslar, Paskalya Bayramı'nı kutladı.Hristiyanlıkta...

BELGRAD/PODGORİCA/ZAGREB/MOSTAR/TİRAN (AA) - Sırbistan, Karadağ, Hırvatistan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta yaşayan Ortodokslar, Paskalya Bayramı'nı kutladı.

Hristiyanlıkta Hz. İsa'nın ölümünün ardından yeniden dirildiğine inanılan Paskalya Bayramı kapsamında, Balkan ülkelerinde yaşayan Ortodokslar geleneksel olarak düzenlenen Paskalya ayinine katıldı.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen ayini Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği İrinej yönetti. İrinej, ayinde yaptığı konuşmada, "Tanrı'nın barışı yarattığı unutulmamalı. Hepimiz farklı özelliklere sahip olsak da tek bir Tanrı tarafından yaratıldığımızı unutmayalım." dedi.

Törene ayrıca, Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikolic de katıldı.

Paskalya Bayramı kapsamında Karadağ'ın başkenti Podgorica'daki İsa'nın Dirilişi Kilisesi'nde düzenlenen töreni Karadağ Mitropoliti Amfilohija, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'deki Ortodoks Kilisesi'ndeki ayini ise Piskopos Porfirije yönetti.

Karadağ ve Hırvatistan cumhurbaşkanları Filip Vujanovic ile Kolinda Grabar Kitarovic ülkede yaşayan Ortodoks vatandaşlarının Paskalya Bayramı'nı kutladı.

Bosna Hersek'in güneyindeki Mostar şehrinde gece yarısı düzenlenen ayine ise çok sayıda Ortodoks katıldı. Zitomislic Manastırı'nda yapılan ayinde konuşan Başrahip Danilo Pavlovic, Paskalya'nın Hristiyanlık için son derece önemli bir bayram olduğunu ifade ederek, Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği İrinej'in, "Hayat, ölümden daha güçlüdür." sözlerini anımsattı.

Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki İsa'nın Dirilişi Kilisesi'nde, Arnavutluk Mitropoliti İmzot Joani tarafından yönetilen ayine de çok sayıda vatandaş katıldı. Bu kapsamda ayrıca, Cumhurbaşkanı Bujar Nishani de Ortodoks vatandaşlarının Paskalya Bayramı'nı kutladı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :