Bakü'de "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" sergisi

Bakü'de "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" sergisi

Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin objektifinden FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan sergi, Azerbaycanlılardan büyük ilgi görüyor

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'da, Anadolu Ajansı (AA) fotoğraflarından oluşan "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi'' fotoğraf sergisi devam ediyor.

Devlet yetkilileri ve milletvekillerinin katılımıyla bir otelde dün açılan sergi, bugün Park Bulvar AVM'de Azerbaycanlılarla buluştu.

AA foto muhabirlerinin objektifinden Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan fotoğraflar, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Sergiyi ziyaret eden Yeni Müsavat gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rauf Arifoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fotoğrafların hem bir felaketin, hem de milli irade ve gururun fotoğrafları olduğunu söyledi.

Arifoğlu, Türk halkının o gece yaşadığı endişeyi Azerbaycanlıların da yaşadığını belirterek 15 Temmuz'da Türkiye'deki gelişmeleri yakından izlediklerini ifade etti.

Fotoğraflara bakınca Türkiye'nin nasıl bir felaketten kurtulduğunu daha iyi anladığını söyleyen Arifoğlu, "Fotoğraflarda Türk halkının ortaya nasıl bir irade koyduğu ve bütünleştiği açıkça görülüyor. Gururla izlediğim bu fotoğraflar Türkiye'yi ve o hain girişimi anlamak açısından çok önemli" diye konuştu.

- "Türk halkının kahramanlık destanına şahit olduk"

Sergiyi gezen vatandaşlardan Dilgam Ahmedov, fotoğraf ve görüntülerin kelimelerden daha fazla mesaj verdiğini belirterek sergiyi büyük ilgiyle izlediğini kaydetti.

Fotoğraflara baktıkça bir taraftan üzüldüğünü, diğer taraftan ise gurur duyduğunu söyleyen Ahmedov, "Türk halkına karşı büyük bir ihanet gerçekleştirildiği için üzüldüm, bu ihanet yine Türk halkı tarafından engellendiği için gurur duydum" dedi.

Ahmedov, insanların korkmadan tankların önüne çıkmasının fotoğraflara yansıdığını ifade ederek "15 Temmuz'da Türk halkının kahramanlık destanı yazmasına şahit olduk. Türk halkı bir zaman yaşanan darbelerin artık tarihte kaldığını tüm dünyaya gösterdi" değerlendirmesinde bulundu.

Sergiyi ziyaret edenlere AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı dağıtılıyor. Sergi, 13 Eylül'e kadar gezilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler