Bakanlıktan 'locals' açıklaması

Bakanlıktan 'locals' açıklaması

Bakan Mehmet Şimşek'in ABD temasları sırasında kullandığı "locals" kelimesinin siyasi malzeme yapılmasına Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan tepki geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek'in ABD temasları sırasında katıldığı bir panelde kullandığı "locals" kelimesinin siyasi malzeme yapılarak çarpıtılmasını sert bir dille eleştirdi. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, konunun uzmanları tarafından terminolojide rutin olarak kullanılan bu kelimenin "yerel yatırımcıları" ifade ettiğinin defalarca belirtildiği vurgulandı.

Açıklamada, Sayın Bakan Şimşek'in konuşmasının ilgili bölümünde, dezenflasyonu desteklemek için programın güçlendirileceği, yapısal reformlara hız verileceği, uluslararası yatırımcıların Türk varlıklarına güçlü ilgisinin bulunduğu ve yerel yatırımcıların enflasyonun düşeceğine ikna edilmesi gerektiğinin ifade edildiği hatırlatıldı.

Bakanlık, ekonomi ve finans çevrelerinde sıklıkla kullanılan ve kabul görmüş bu ifade üzerinden Bakan Şimşek'e atfedilen "tuhaflık" ve "akıl dışılık" şeklindeki ithamları kabul edilemez bulduğunu belirtti. Ayrıca, kasıtlı ve bilinçli bu tür ithamların şiddetle kınandığı ifade edildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerekliliğine vurgu yaparak, ekonomi ve finans alanında kullanılan terminolojinin yanlış anlaşılmaması gerektiğini ve böylece kamuoyunun manipüle edilmemesi gerektiğini belirtti.

Bakanlıktan 'locals' açıklaması

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.