Bakanlıktan 'Deprem bölgesi riskli değilmiş' manipülasyonuna net cevap: Yalan, asılsız ve mesnetsiz

Bakanlıktan 'Deprem bölgesi riskli değilmiş' manipülasyonuna net cevap: Yalan, asılsız ve mesnetsiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, CHP'nin sözcüsünde 'Deprem bölgesi riskli değilmiş' başlığıyla yayınlanan haberin yalan, asılsız ve mesnetsiz olduğunu madde madde açıkladı

Türkiye 6 Şubat sabahında meydana gelen ve 11 ilde binlerce can kaybına neden olan depremlerin yaralarını sarmaya çalışırken, acı üzerinden siyasi dezenformasyon da devam ediyor.

CHP'nin sözcüsü Sözcü gazetesinin 18 Şubat 2023 Cumartesi günkü sayısında "Deprem bölgesi riskli değilmiş" başlıklı skandal bir haberinde "İktidar 2013'te Hatay İskenderun'daki 6 mahalleyi riskli alan ilan etmişti. Geçen yıl o karar kaldırıldı. O mahallede yüzlerce kişi öldü" ifadeleri yer aldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı "Deprem bölgesi riskli değilmiş" başlığıyla yayınlanan haberin yalan, asılsız ve mesnetsiz olduğunu açıkladı. Açıklamada yaşanan süreç tüm delilleri ile anlatıldı.

"YALAN, ASILSIZ VE MESNETSİZ BİR HABER"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Bugün bir gazetede “Deprem bölgesi riskli değilmiş” başlığıyla yayımlanan yalan, asılsız ve mesnetsiz bir haber nedeniyle açıklama yapılmasına ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur.

"2013 YILINDA RİSKLİ ALAN İLAN EDİLDİ"

Yüzde 65’inin ruhsatsız yapılardan oluşması nedeniyle Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Meydan, Esentepe, Cumhuriyet, Numune, Pınarbaşı ve Modernevler mahalleleri Bakanlar Kurulu Kararıyla, 2013 yılında riskli alan ilan edilmiştir.

DANIŞTAY TARAFINDAN İPTAL EDİLDİ

Ancak depreme hazırlık amacıyla yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarına bazı kesimler itiraz ederek Bakanlar Kurulu’nun bu kararını mahkemeye taşımıştır. Yapılan itiraz üzerine riskli alan kararı Danıştay tarafından iptal edilmiştir.

YENİDEN RİSKLİ ALAN İLAN EDİL

Bunun üzerine alandaki ruhsatsız yapıların herhangi bir can ve mal kaybına yol açmaması için Bakanlar Kurulu kararıyla bu alanlar yeniden riskli alan ilan edilmiştir.

PARSEL BAZLI DÖNÜŞÜM

İkinci kez yargıya taşınan bu kararın mahkeme tarafından tekrar iptal edilmesi üzerine kentsel dönüşüm süreci tıkanmış, sürecin önünü açmak için, bilimsel ve teknik raporlar da dikkate alınarak alan bazlı kentsel dönüşüm yerine parsel bazlı dönüşüm sürecinin başlatılmasına karar verilmiştir.

HATAY’DA TOKİ ELİYLE YÜRÜTTÜĞÜMÜZ KENTSEL DÖNÜŞÜM..

Nitekim Hatay’da TOKİ eliyle yürüttüğümüz kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında vatandaşlarımızın yüzde 80’i ile anlaşarak 460 konutun ihalesine başlanmış olup, süreç devam etmektedir.

MESNETSİZ İDDİA VE SİYASİ MANİPÜLASYONLA MÜCADELE..

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak; asrın felaketini yaşadığımız böylesi bir dönemde vatandaşlarımızın acılarını istismar edenlerle, her türlü tezviratla, mesnetsiz iddia ve siyasi manipülasyonla mücadele etmeyi kararlılıkla sürdüreceğiz.

GÜVENLİ VE SAĞLIKLI KONUTLAR İNŞA ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Depremden etkilenen 11 ilimizi en kısa sürede ayağa kaldıracak, yeni yerleşim yerlerimize yeni yuvalarımızı kuracak, güvenli ve sağlıklı konutlar inşa etmeye devam edeceğiz.

basin-aciklamasi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.