Bakan Yerlikaya: Otizm eksiklik değil farklılıktır

Bakan Yerlikaya: Otizm eksiklik değil farklılıktır

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya'da düzenlenen SOBE'nin Işığında Teşekkür Buluşmasında otizm farkındalığını artırdı ve otizmli bireylerin desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya'da gerçekleşen SOBE'nin Işığında Teşekkür Buluşması'na katılarak otizmli bireylerin desteklenmesi ve farkındalığın artırılması gerektiğine dikkat çekti. Program, otizmli bireylerin ailelerinin hazırladığı belgesel gösterimi ile başladı.

Bakan Yerlikaya, konuşmasında otizmin bir eksiklik değil, farklılık olduğunu belirterek, "Kırmızı güllerle süslü bir bahçedeki mavi güllerdir" ifadesiyle otizmli bireylerin değerine vurgu yaptı. Otizmli çocuklara ve ailelerine destek olmanın önemine vurgu yaparak, SOBE Vakfı'nın çalışmalarını takdir etti.

ot.jpg

SOBE'nin kuruluş ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Bakan Yerlikaya, merkezin şu anda 102 öğrenciye hizmet verdiğini ve otizmli çocuklara eğitim, terapi, spor gibi alanlarda destek sağladığını belirtti. Ayrıca, Hatay'daki deprem sonrası açılan 6 derslikte 30 otizmli çocuğa eğitim verildiğini ifade etti.

Dünya genelinde otizmli bireylerin sayısının arttığına dikkat çeken Bakan Yerlikaya, eğitimin otizmli çocuklar için bir tedavi olduğunu ve onların potansiyellerini ortaya çıkarmak gerektiğini vurguladı. Ayrıca, SOBE'nin ulusal ve uluslararası alanda önemli bir kurum olma hedefine ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Programa, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, kurum müdürleri ve bağışçılar da katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.