Bakan Varank'tan CHP'ye teknoloji dersi! Muhalefetin TOGG ve yolsuzluk eleştirilerine net yanıt!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM bütçe görüşmelerinde muhalefetin iddialarını bir bir yanıtladı. Varank, "Danışman Amerika'dan, finansman Londra'dan, akıl Almanya'dan ama lafa gelince 'TOGG'un neresi yerli'. Asıl sizin nereniz yerli?" dedi

TBMM Genel Kurulunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının 2023 yılı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Meclis'te konuşma yaptığı konuşmada, muhalefetin iddialarına da bir bir cevap verdi.

"NEREDE BU ARABA DİYORDUNUZ YA, GAZİ MECLİSİMİZİN KAPISININ ÖNÜNDE"

Bakan Mustafa Varank, TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada Togg'un yerliliğini eleştiren muhalefete 'vizyon toplantısı' üzerinden yüklendi. Varank, "Danışman Amerika'dan, finansman Londra'dan, akıl Almanya'dan ama lafa gelince 'TOGG'un neresi yerli'. Asıl sizin nereniz yerli? İthal muhalefetsiniz siz" ifadelerini kullandı.

Görüşmelerde kürsüye çıkan Varank, muhalafetin TOGG ile yaptığı tüm eleştirilere ise şöyle cevap verdi:

2019'un sonunda TOGG'un ilk prototipini milletimizin beğenisine ne dediler "Bunun fabrikası nerede" dediler. 2020 Temmuz'da Gemlik'te bu fabrikanın temelini attık, bu sefer de "Bu fabrika bitmez" dediler.

İşte bu yıl 29 Ekim'de Cumhuriyetimizin 99.yılında Togg'un teknoloji kampüsünü büyük bir coşkuyla açtık. Yerli ve milli otomobilimizi Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte seri üretim bandından indirdik. Şimdi ne diyorlar, bu araçlar Türkiye'de üretilmiyormuş da İtalya'dan getiriliyormuş. İnsaf, insaf.

Hani nerede bu araba diyordunuz ya, tüm heybetiyle Gazi Meclisimizin kapısının önünde duruyor. Zoom toplantısı yapmayı teknoloji zannedenler, teknoloji neymiş görmek istiyorlarsa Meclisin önüne gidip bakabilirler."

Türkiye'nin teknoloji gündemine değinen Mustafa Varank, çip üretildiğini belirtti ve çipin kilogram başına ihracat değerinin 388 bin dolar olduğunu ifade etti.

"KILIÇDAROĞLU'NUN GEZİSİNDEN HANGİ TEKNOLOJİ PLANI ÖN PLANA ÇIKTI"

CHP'nin teknoloji gündemine değinen Varank, "Kılıçdaroğlu'nun gezisinden hangi teknoloji ön plana çıktı?" sorusunu yönetlirken çip ile hamburger fotoğrafını gösterdi ve "Milletimizin aklında ne kaldı? Hamburger teknolojisi" dedi.

"MİLLETİMİZ, BU İKİ FOTOĞRAFIN ARASINDAKİ FARKI EN GÜZEL ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEK"

Bakan Varank, iki fotoğrafı göstererek, "Aziz milletimiz, bu iki fotoğrafın, bu iki vizyonun arasındaki farkı en güzel şekilde değerlendirecek. Türkiye'ye yarışır vizyonu, Cumhur İttifakı'nın sunduğunu bir kez daha tescilleyecek" dedi.

Bakan Varank konuşurken Meclis sıralarından sesler yükseldi.

"ORTADA BİR YOLSUZLUK USULSÜZLÜK VARSA İSPAT ETMEYEN NAMERTTİR"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank muhalefetin yolsuzluk iddialarına da sert cevap verdi.

Bakan Varank "Bunu ispat etmeyen, suç duyurusunda bulunmayan namerttir. 17 Yıldır fiilen siyasetin içindeyim. Benimle ilgili en ufak yolsuzluk bulamayanlar akrabalarım üzerinden bana iftira atmaya çalışıyorlar. Ortada bir yolsuzluk usulsüzlük varsa ispat etmeyen namerttir. Biz haram işinden anlamayız." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.