Bakan Soylu göçmen kaçakçılığını bıçak gibi kesecek önlemi duyurdu! Taksi ve tır parklarında yeni adım

Bakan Soylu göçmen kaçakçılığını bıçak gibi kesecek önlemi duyurdu! Taksi ve tır parklarında yeni adım

Son Dakika! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kaçakçılığı bıçak gibi kesecek yeni adımları duyurdu. Taksiciler il dışına taşıdıkları yabancıların "seyahat belgelerini" kontrol edecek, tır parklarına da kamera koyulacak

Son dakika haberi.. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Taksilere ve tır parklarına yönelik yeni bir adım atıyoruz. Taksilerle il dışına yabancı taşınması halinde taksicilere il dışı seyahat izin belgelerinin kontrollü yükümlülüğünü getiriyoruz. Kaçak göçmeni bir ilden bir ile taşımaya kimse aracılık etmesin. Bunun için böyle bir yükümlülüğü bugün itibarıyla getiriyoruz" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bundan sonra hayata geçirilecek 2 yeni uygulama hakkında konuştu. Soylu, "Taksicilere yabancı yolcuların il dışı seyahat izin belgelerini kontrol yükümlülüğü getiriyoruz. Kaçak göçmeni ilden ile taşımaya kimse aracılık etmesin" dedi. Soylu ayrıca tır kasalarının brandalarını keserek içlerine kaçak yolcu alınmasına karşı tır parklarına kamera sistemi kurulacağını belirtti.

Türkiye'de son dönemde bazı illerde kamyon kasalarından çok sayıda kaçak göçmenin atlama anlarına ilişkin görüntüler gündem oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bundan sonra taksi ve tırlarla ilgili hayata geçirilecek yeni uygulama hakkında bilgi verdi.

TAKSİLERDE SEYAHAT İZİN BELGESİ ZORUNLULUĞU

Bakan Soylu, "Taksicilere yabancı yolcuların il dışı seyahat izin belgelerini kontrol yükümlülüğü getiriyoruz. Kaçak göçmeni ilden ile taşımaya kimse aracılık etmesin" dedi.

TIR PARKLARINA KAMERA

Hayata geçirilecek bir diğer uygulama hakkında da konuşan Bakan Soylu, "Tır parklarına ilişkin bir tedbir de getiriyoruz. Burada tır kasalarının brandalarını keserek içine girme veya başka şekilde kaçak yolcu alma durumlarına karşın, tır ve kamyon parklarına kamera sistemleri kurmayı ve diğer güvenlik tedbirlerini alma tedbirlerini de getiriyoruz" açıklamasında bulundu.

Bakan Soylu, İdlib’deki 3.9 milyon insan hakkında, "Bu insanlar kendi yerinden edildiği için savaş sonrası canlarını kurtarmak için İdlib’e geldiler. Bu bölgeler PKK’nın PYD’nin ve rejimin tacizi ve saldırı altısında olmuş olsaydı, bu insanlar nereye gidecekti? Onların gideceği yer Türkiye ve Avrupa. Bugün Avrupa’ya soruyorum. Sen İdlib’de ne yapıyorsun? Bugün muhalefet partisi olup ahkam kesenler, laf cambazlığı yapanlar, Avrupalı büyükelçilerle sabahtan akşama kadar bir araya geliyorsunuz, sorsanıza" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.