Bakan Şimşek'ten Konya'da önemli açıklamalar: Döviz kurunda artış olmayacak

Bakan Şimşek'ten Konya'da önemli açıklamalar: Döviz kurunda artış olmayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Konya'da yaptığı konuşmada Türkiye'nin ekonomik durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu ve döviz kurunda artış olmayacağını vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Konya Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda Türkiye'nin ekonomik durumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Şimşek, iç talebin yavaşlayacağını belirterek iş dünyasına mutlaka ihracat yapılması gerektiğini vurguladı. Dünya genelinde yeşil dönüşüm, dijital dönüşüm ve yapay zekanın en etkin alanlar olduğunu ifade eden Şimşek, bu alanlarda dikkatli çalışılması gerektiğini dile getirdi.

Döviz kurlarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Bakan Şimşek, döviz kurunda artış olmayacağını ve verimlilik ile inovasyonun artırılmadan kalıcı çözümler üretilemeyeceğini belirtti.

oda.jpg

Mayıs ayı sonuna kadar enflasyonda bir artış yaşanacağını ancak sonrasında düşüş beklendiğini söyleyen Şimşek, Türkiye'nin yüksek teknoloji ürünlerine destek ve teşvik vereceğini duyurdu. Yeşil dönüşümde Türkiye'nin potansiyelinin yüksek olduğunu vurgulayan Bakan, iş dünyasına yüksek katma değerli ürünlere odaklanma çağrısında bulundu.

Son olarak, rekabet gücünün artırılması gerektiğini vurgulayan Şimşek, ihracatın önemine değinerek liman bağlantılarını hızlandırma çağrısında bulundu. Bakan Şimşek, Türkiye'nin ekonomik programına katlanılması gerektiğini ve iç talebin düşürüleceğini ifade ederek iş dünyasına çağrıda bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum