Bakan Şimşek TÜİK'in ekonomi verilerini yorumladı

Bakan Şimşek TÜİK'in ekonomi verilerini yorumladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin 2023 yılında yüzde 4,5 büyüdüğünü ve 2024 için ılımlı ve dengeli bir büyüme öngördüklerini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin 2023 yılında yüzde 4,5 büyüdüğünü ve 2024 için olumlu bir büyüme beklentisi taşıdıklarını belirtti. Bakan Şimşek'in açıklamalarına göre, ekonominin dengelenmesi ve cari açıktaki iyileşme süreci devam ederken, net dış talebin büyümeye pozitif katkı sağlayacağı öngörülüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Ekim-Aralık 2023 dönemini kapsayan gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) verilerine göre, Türkiye ekonomisi son çeyrekte yüzde 4 büyüme kaydetti. Bakan Şimşek, büyümedeki dengelemenin devam ettiğini vurgulayarak, iç talebin büyümeye katkısının azalmasının yanı sıra net dış talebin negatif etkisinin de azaldığını belirtti.

Şimşek'in değerlendirmesine göre, 2023 yılında sağlanan büyümenin üçte biri ülkenin üretken kapasitesini artıran makine ve teçhizat yatırımlarından kaynaklandı. Bu durum, güçlü yatırım ve ihracat politikalarının etkinliğini ortaya koyuyor.

2024 için öngörülen büyümenin ılımlı ve dengeli olması beklenirken, Bakan Şimşek yapısal reformların devam edeceğini ve fiyat istikrarının yanı sıra yüksek katma değerli üretime ve verimlilik artışına odaklanacaklarını ifade etti. Bu politikaların, ekonominin dezenflasyon sürecine katkı sağlayarak kalıcı refah artışını desteklemesi bekleniyor.

Türkiye'nin ekonomik büyüme performansı ve gelecek beklentileri, ulusal ve uluslararası yatırımcıların dikkatini çekerken, Bakan Şimşek'in açıklamaları ekonomi politikalarına ilişkin yol haritasını netleştiriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.