Bakan Işıkhan'dan flaş asgari ücret açıklaması

Bakan Işıkhan'dan flaş asgari ücret açıklaması

Bakan Işıkhan, 2024 asgari ücret görüşmelerinin aralık ayında başlayacağını belirterek, taraflar arasında en yüksek faydayı gözeterek verimli bir toplantı gerçekleştireceklerini ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen ortak basın toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Işıkhan, 2024 yılı için belirlenecek asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulunarak, "Temmuz ayında yaptığımız gibi taraflar arasındaki en yüksek faydayı gözeterek verimli bir toplantıyı gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi.

Asgari ücret görüşmeleri

Asgari ücret görüşmelerinin aralık ayında başlayacağını belirten Bakan Işıkhan, henüz taraflarla görüşmelerin başlaması için erken olduğunu dile getirdi. Resmi Gazete'de yayımlanması gereken asgari ücretin kararının aralık ayı bitmeden alınması gerektiğini hatırlatan Işıkhan, Temmuz ayındaki gibi taraflar arasındaki en yüksek faydayı gözeterek verimli bir toplantı gerçekleştireceklerine inandığını ifade etti.

Çalışan emeklilere ödenecek 5 bin lira ile ilgili açıklama

Emeklilere yönelik 5 bin liralık ikramiye konusunda da açıklamalarda bulunan Işıkhan, "Mecliste kabul edilir edilmez çalışmalara başlayacağız. Şu anda net bir tarih yok, çalışmalarımız ne zaman biterse ikramiyeyi emeklilerimize ulaştıracağız. Önemli olan kararın açıklanmasıydı. Burada Cumhurbaşkanımızın kararı çok önemli" şeklinde konuştu.

İkramiyenin kaç emekliyi kapsayacağı sorusuna ise Bakan Işıkhan, "Tam rakam net değil ama 4 milyon 600 binden fazla emeklimiz var. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ve Hazine ve Maliye Bakanımızın çalışmaları doğrultusunda bütün emeklilerimizi kapsayacak bir karar çıktı" açıklamasında bulundu.

Bakan Işıkhan'dan ev hanımlarına emeklilik açıklaması

Ayrıca, Bakan Işıkhan, ev hanımlarına emeklilik konusunun Orta Vadeli Plan çerçevesinde ele alınacağını belirterek, "Cumhurbaşkanımızın hiçbir sözü havada kalmayacak, mutlaka yerine getireceğiz. Bu konuyu da Orta Vadeli Plan doğrultusunda yerine getirmeye çalışacağız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak biz bunu görev addediyoruz. Cumhurbaşkanımızın hiçbir sözü asla yerde kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.