Bahçeli soruları yanıtladı

Bahçeli soruları yanıtladı

MHP Genel Başkanı Bahçeli:- "(AK Parti'nin başkanlıkla ilgili anayasa teklifini önce MHP'ye ileteceği haberleri) Şu ana kadar böyle bir gelişme olmadı"- "HDP'lilerin devamsızlıktan milletvekilliğinin düşürülmesi) Gelişmeleri takip ederiz. Gereği neyse o y

TBMM (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başkanlık sistemine ilişkin kendilerine henüz bir teklif gelmediğini bildirdi.

Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Başkanlık teklifini AK Parti'nin önce size ileteceği şeklinde açıklamalar var, o yönde bir temas oldu mu, teklifle ilgili bir şey ulaştırıldı mı size?" sorusuna Bahçeli, "Şu ana kadar böyle bir gelişme olmadı" yanıtını verdi.

Bahçeli, "Cumhurbaşkanı ile görüşmenizde gündeme geldi mi?" sorusu üzerine ise "Bu konular üzerinde durulmadı. Genellikle Suriye, Irak ve dış politika üzerinde değerlendirmeler oldu." dedi.

Bahçeli, "HDP'liler Meclis çalışmalarına katılmayacaklarını açıkladılar. Bir ay içerisinde 5 birleşime katılmamaları durumunda milletvekilliklerinin düşmesi söz konusu. Başkanlık Divanının karar vermesi gerekiyor. Siz nasıl bir değerlendirmede bulunursunuz, düşürülmeli mi, geldiğinde düşmesi doğrultusunda oy kullanır mısınız?" sorusuna ise "Gelişmeleri takip ederiz. Gereği neyse o yapılır." karşılığını verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler