Bağlar'daki terör saldırıları

Bağlar'daki terör saldırıları

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki Kaynartepe Mahallesi'nde dün gece PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu bir ticari araç devrildi, 5 otomobil ve bir minibüs yakıldı, iki araç tahrip edildi- Terör saldırısından endişe duyan vatandaşlar evlerini te

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Kaynartepe Mahallesi'ndeki terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları sonucu bir ticari araç devrildi, 5 otomobil ve bir minibüsü yakıldı, iki araç tahrip edildi.

Gece yolu trafiğe kapatıp bazı araçları ateşe veren teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan, bir polisin şehit olduğu, 10 polis memurunun yaralandığı, 3 teröristin de etkisiz hale getirildiği ilçeden zaman zaman silah sesleri yükseliyor.

Bağlar Kaymakamlığının, Kaynartepe Mahallesi'nde ilan ettiği sokağa çıkma yasağının kapsamına Gürsel ve Nükhet Coşkun Caddesi'nin tamamı ile Cemiloğlu Caddesi'nin bir bölümü de dahil edildi.

- Tahribat gündüz ortaya çıktı

Kaynartepe Mahallesi Sunay Caddesi'nde gece yolu trafiğe kapatıp bazı araçları ateşe veren teröristlerin gerçekleştirdiği tahribat gün ağarınca ortaya çıktı.

Yoldan geçen araçları, sürücülerini zorla indirdikten sonra ateşe veren teröristlerin saldırılarında bir ticari araç devrildi, 5 otomobil ve bir minibüs yakıldı, iki araç da tahrip oldu.

- Vatandaşları evlerini terk ediyor

Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği mahallelerde bulunan bazı aileler, yanlarına aldıkları eşyalarla evlerinden ayrıldı. Hasta ve yaşlılara yardımcı olan güvenlik güçleri, yaptığı kontrolün ardından çıkışlara müsaade ediyor.

Bazı vatandaşların evlerinden sadece aldıkları Kur'an-ı Kerim ile ayrıldığı görüldü. Mahalleyi terk edenler arasında bazı Suriyeli aileler de bulunuyor.

Güvenlik güçleri zırhlı iş makinesiyle teröristlerce oluşturulan barikatları bertaraf etmek için mahalleye giriş yaptı.

Terör saldırılarından dolayı evini terk etiğini belirten A.S, "Bizi bu duruma düşürenlerden Allah hakkımızı alsın, Allah onlarda hakkımızı bırakmasın" diye konuştu.

K.L, yaşadıkları mağduriyeti dile getirerek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu bu duruma el atsın. Bu sorunların bitmesini ve yeniden huzurun sağlanmasını, barışın gelmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

- Sur'dan gelmişti, yine mağdur oldu

Terör saldırılarından dolayı Sur ilçesindeki evini terk ederek Bağlar ilçesine gelen E.U. da ikinci kez mağdur olduklarını anlattı.

Sur ilçesinde Hasırlı Mahallesi'nde yaşamlarını sürdürürken olaylar nedeniyle Bağlar'a yerleşmek zorunda kaldıklarını belirten E.U, 5 kardeş aynı evi paylaştıklarını şimdi ise nereye gideceklerini bilmediklerini ifade etti.

Bağlar'daki terör saldırıları

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :