Bağdat'ta terör operasyonu

Bağdat'ta terör operasyonu

Irak ordusuna bağlı 11.Tugay Komutanı General Cebir:- "Bağdat kent sınırlarında yapılan operasyonda 9 terörist yakalandı. Yakalananların yanında çok sayıda silah ve resmi kayıtlarda bulunmayan plakasız araç ele geçirildi"

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat'ta terörle mücadele ekipleri tarafından yapılan operasyonda 9 kişinin tutuklandığı ve çok sayıda silahın ele geçirildiği bildirildi.

Irak ordusuna bağlı 11.Tugay Komutanı General Abid Cebir, yaptığı açıklamada, "Tugaya bağlı ekibimiz tarafından Bağdat kent sınırlarında Terörle Mücadele Kanunu'nun 4. maddesi kapsamında düzenlenen operasyon sırasında 9 terörist yakaladı. Yakalananların yanında çok sayıda silah ve resmi kayıtlarda bulunmayan plakasız araç ele geçirildi" dedi. Cebir, operasyon sırasında 9 şüphelinin de sorgulanmak üzere gözaltına alındığını belirtti.

Irak genelinde yaşanan güvenlik zafiyetine paralel olarak başkent Bağdat'ta da sık sık şiddet olayları meydana geliyor. Başkentin çeşitli bölgelerinde dün düzenlenen terör saldırılarında 7 kişi ölmüş, 24 kişi de hayatını kaybetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı