Bağcılar'da "engel tanımayan kalemler"

Bağcılar'da "engel tanımayan kalemler"

Bağcılar Belediyesi'nin engelli ve engelli yakınlarına yönelik açtığı "Türkiye'nin Yeni Yazarları" kursuna katılanlar, törenle sertifikalarını aldı

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi'nin engelli ve engelli yakınlarına yönelik açtığı "Türkiye'nin Yeni Yazarları" kursuna katılan 18 kişi, törenle sertifikalarını aldı.

Belediye tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen kursun mezuniyet töreni, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda yapıldı.

Törene, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe Emniyet Müdürü Erden Bursalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk'ün yanı sıra çok sayıda engelli ve engelli yakını katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı, insanı merkez alan sosyal projeler kapsamında her zaman Türkiye'ye örnek olan projeler gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Engellilerin toplumumuzun ve ailelerimizin bir parçası, bir gerçeği olduğunu unutmamalıyız" dedi.

Bu bilinç ve duyarlılık kapsamında Türkiye'de benzeri olmayan "Engelliler Sarayı"nı inşa ettiklerine ve bu binada farklı mesleklerin icra edilebileceği atölyeler açtıklarına dikkati çeken Çağırıcı, şubat ayında başlattıkları engelli ve engelli yakınlarına yönelik "Türkiye'nin Yeni Yazarları" başlıklı editörlük ve yazarlık kursunu da başarıyla tamamladıklarını anlattı.

Görme, işitme ve bedensel engelliler ve engelli yakınları, yaklaşık 6 ay süren kursta "köşe yazarlığı", "haber editörlüğü" ve "hikaye yazarlığı" dallarında eğitim gördü. Kursu başarıyla tamamlayan 9 engelli ve 9 engelli yakınına sertifika ve plaket verildi.

Kursiyerler arasında gerçekleştirilen "Altın Kalem" yarışmasında birinci olan Yunus Emre Gürcan ve Serdar Kulak'a altın kalem, ikinci olan Talha Yıldız ve Mehmet Sebih Oruç'a gümüş kalem, üçüncü olan Fatma Şahin ve Yeliz Ünsal'a ise bronz kalem takdim edildi.

Ayrıca, sertifikalarını alan engelli ve engelli yakınlarının hayat hikayelerinin kaleme alındığı "Türkiye'nin Yeni Yazarları, Kitaplar Böyle Daha Güzel" isimli kitap da törene katılanlara hediye edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı