Badmintonda özel ödül yönetmeliği

Badmintonda özel ödül yönetmeliği

Türkiye Badminton Federasyonu, Spor Genel Müdürlüğünün ödül yönetmeliği dışında kalan başarılı sporcu ve antrenörleri ödüllendirecek - Federasyon Başkanı Özmekik:"Başarılar mutlaka ödüllendirilmeli. Bu amaçla bir ödül talimatı hazırladık"- "Sosyal sorumlu


ANKARA (AA) - GÖZDE ŞAHİN - Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, başarılı sporcu, antrenör ve kulüplere daha fazla destek sağlayabilmek için yeni bir ödül yönetmenliği uygulayacaklarını söyledi.

Özmekik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spor Genel Müdürlüğünün ödül talimatının yanında ek kaynaklardan ve sponsorluk gelirlerinden karşılanacak özel bir ödül yönetmeliği hazırlayarak, federasyonun 31 Ekim'de yapılan olağan genel kurulunda delegelerden onay aldıklarını ifade etti.

Spor Genel Müdürlüğünün ödül yönetmeliğinde yer almayan madalya ve başarılara ödül vereceklerini anlatan Özmekik, şöyle konuştu:

"Mevcut ödül talimatında yer almayan müsabakalar var. Mesela biz ferdi branşız. Takım şampiyonasında bize branş olarak ödül verilmiyor. Bizim takım şampiyonalarında da elde edilen başarılarımız oluyor. Avrupa şampiyonluğumuz, ikinciliğimiz, üçüncülüğümüz var. Bir de olimpiyat kota puan turnuvalarına genel müdürlük ödül talimatında yer verilmiyor. Biz ülkemizi olimpiyat yolunda kota alma noktasında derece alınan uluslararası faaliyetlerde Balkan şampiyonlarında yarışan sporcularımıza ve mesai mefhumu gözetmeden çalışan antrenörlerimize ve liglerde yer alan kulüplerimize bu anlamda ek katkılar, destekler ve maddi yardımlar yapmayı düşünüyoruz. Başarılar mutlaka ödüllendirilmeli. Bu amaçla bir ödül talimatı hazırladık."

Devlet kaynaklarını en iyi kullanan federasyon olduklarını belirten Özmekik, "Ulusal ve uluslararası faaliyetlerini organizasyon firmalarına vermeyip sponsor bulan, uluslararası federasyonlardan gelir elden bir federasyonuz. Spor Genel Müdürlüğünden aldığımız 750 bin liralık bütçeden daha fazla ek kaynak ve sponsorluk geliri elde ettik. Bazı belediyeler sponsorluğunda şampiyonalar düzenliyoruz. Edindiğimiz devre mülklerin satışından gelir elde edeceğiz. Keçiören'deki olimpiyat hazırlık merkezimizin hizmete girişiyle ek kaynak geliri elde edeceğiz. Bunlarla sporcularımıza, antrenörlerimize, kulüplerimize daha fazla destek olacağız." diye konuştu.


- Karakollara badminton takımı

Özmekik, sosyal sorumluluk projelerine her zaman öncelik verdiklerini, asker, polis, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim ve Adalet Bakanlığı ile ortak çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Toplumun sosyal hayatına olumlu katkı vermeye çalıştıklarını anlatan Özmekik, "Allah'a şükür ki sosyal sorumluluk projesi hazırlamada ve hayata geçirmede birinci federasyonuz." dedi.

Yeni sosyal projelere ağırlık vereceklerini belirten Özmekik, şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığımız protokol çerçevesinde her yıl 500'den fazla okula malzeme dağıtıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yürüttüğümüz 'Çocuk Yurtları Badminton Eğitimi' projemiz devam ediyor. Buralarda binden fazla çocuk badminton eğitimi alıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü ile imzaladığımız protokole göre Doğu'da 'Taş Atma Tüytop At', 'Polis Antrenör', 'Taş Atan Eller Badminton Oynuyor' projelerimiz hayata geçti. Bu yıl Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ile uyuşturucu ve benzeri risk altındaki 25-30 kişilik erkek çocuk grubuna ve evden kaçan kız çocuklarının olduğu 25-30 kişiye badminton eğitimi projelerimizi gerçekleştirdik. Diyanet İşleri Başkanlığı ve İnsani Yardım Vakfı ortaklığıyla malzeme dağıtımı yaptık. Bunun yanında ceza ve tevkif evlerinde 3 binden fazla hükümlü ve tutuklu badminton eğitimi alıyor."

Özmekik, son olarak Güneydoğu'da sınır karakollarında görev yapan askerlere yönelik projeler hayata geçirildiğini belirterek, "Güneydoğu'da 20 karakolda nöbet tutan askerlerimize badminton malzemesi gönderdik. Vatanı için sınırlarda nöbet tutan askerlerimize badminton malzemeleri gönderdik. Komutanlarımız, 3-5 dakika molalarında, dinlenme aralarında oynadıklarını, kendilerine en uygun sporun badminton olduğunu söylediler. Onlara da bir faydamız dokunduysa ne mutlu bize." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :