Azerbaycanlı ekipler Kahramanmaraş’ta 53 kişiyi sağ kurtardı, 729 cansız bedene ulaştı

Azerbaycanlı ekiplerin, Kahramanmaraş'taki arama kurtarma çalışmalarında 729 kişinin cansız bedenine ulaştığı bildirildi.

Azerbaycanlı ekiplerin, Kahramanmaraş'taki arama kurtarma çalışmalarında 729 kişinin cansız bedenine ulaştığı bildirildi.

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı'na bağlı arama kurtarma ekiplerinin, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili vuran 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından enkaz alanındaki çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre ekipler, Kahramanmaraş'ta yürütülen çalışmalarda enkaz altında kalan 53 kişiyi sağ olarak çıkarmayı başardı. Ekip, 729 kişinin ise cansız bedenine ulaştı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Azerbaycan'ın Kahramanmaraş'ta kurduğu 2 sahra hastanesinde şuana kadar 512 kişinin de tedavi edildiği belirtildi.

Deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarında sağlık personeli de dahil olmak üzere Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı'na bağlı 760 Azerbaycanlı personel görev alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.