Azerbaycan Milletvekilinden Ermenileri kızdıracak paylaşım

Azerbaycan Milletvekilinden Ermenileri kızdıracak paylaşım

Sözde Ermeni Soykırımın yıldönümünde Azerbaycan Milletvekilinden Ermenileri kızdıracak paylaşım...

Sözde Ermeni Soykırımının 101. anım yıldönümünde Azerbaycan Milletvekili 1915 olaylarına ilişkin Ermenileri kızdıracak paylaşımda bulundu.

Sözde Ermeni Soykırımı'nın 101. anım yıldönümünde Azerbaycan Milletvekili 1915 olaylarına ilişkin Ermenileri kızdıracak paylaşımda bulundu.

Sözde soykırımın anım gününde Azerbaycan Kickboks Federasyonu Genel Başkanı ve Milletvekili Adil Aliyev kendisinin sosyal paylaşım sayfasında Ermenileri ve onların destekçilerini çok kızdıracak bir paylaşımda bulundu.

Milletvekili Aliyev,  kendisinin facebook hesabından yaptığı paylaşımda Ermenileri destekçilerini de kastederek, "Tüm hayat ve yaşam tarzları sahte olduğu gibi, soykırımları da sahtedir. Farkında değiller ki, onları istedikleri gibi ellerinde oynatıyorlar. Gerektiğinde kullanıyorlar, gerek olmadığı takdirde ise bir köşeye atıyorlar. Belki de dünyada ikinci böyle bir millet bulmak çok zor olur" sözlerine yer verdi.

Yaptığı bu paylaşımla Milletvekili Aliyev'e Azerbaycan ve Türkiye'den hayranları büyük övgüler yağdırdı.

1915 yılında Ermeniler Rus ve Fransızların onları kışkırtması ile Osmanlı devletine başkaldırmış ve Anadolu'da çeşitli bölgelerde 500 binden fazla türk insanı çeşitli işkencelerle katletmişti.

Bir çok cephede itilaf devletleri ile savaşan Osmanlı hükümeti ermenilerin yaptıkları katliamları durduramayınca zorunlu göçe tabi tutulmak üzere tehcir yasasını çıkardı.

Yasada Osmanlı'da savaş bitikten sonra zorunlu olarak tehcire tabib tutulan ermeniler tekrar geriye döneceklerdir kararı alınmıştı. Çeşitli bölgelere göçe tabi tutulan ermeniler zorlu kış şartlarında göç ederken bir kısmı soğuktan bir kısmı da açlıktan ölmüş ve büyük bir bölümünü ise Ermeni terör örgütlerinden Taşnaklar ve Hınçaklar katletmişti.