Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi

Öğrenciler, 20 Temmuz'da "Keman ve Viyola Masterclass Konseri" verecek

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Alibey (Cunda) Adası'ndaki Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA) keman ve viyola masterclass (ustalık sınıfı dersleri) programı, tarihinin en kalabalık öğrenci katılımıyla yapılıyor.

Dünyaca ünlü keman virtüözü Andrej Bielow'un yanı sıra Çiğdem İyicil, Pelin Halkacı Akın, Marco Misciagna'nın ders verdiği programa, Türkiye'deki çeşitli konservatuvarlarda okuyan 32, Ukrayna'dan 6 ve Avusturya'dan 1 olmak üzere toplam 39 öğrenci katılıyor.

Ders programının tamamlanmasının ardından öğrenciler, 20 Temmuz'da Alibey (Cunda) Kültür Merkezi'nde saat 21.00'de klasik müzikseverler için "Keman ve Viyola Masterclass Konseri" verecek.

AIMA Başkanı Prof. Filiz Ali, yaptığı açıklamada, 19 yıldan bu yana her yıl açtıkları "masterclass"lara bu yıl ilginin yoğun olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Ali, 39 kursiyerin, eğitim gördükleri konservatuvarların en başarılı öğrencileri olduğunu vurgulayarak, "Sadece ülkemizde değil, dünya çapında usta müzisyen yetiştirdiğimiz AIMA binamızda bu yıl gerçekleştirdiğimiz keman ve viyola eğitimlerinin ardından 20 Temmuz'da 39 öğrenci ve eğitmenleri tarafından verilecek Keman ve Viyola Masterclass Konseri'ne tüm klasik müzikseverleri bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Masterclass programları, farklı enstrümanlarda 24 Eylül'e kadar sürecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :