"Ayrımcılık değil saygı görüyoruz"

"Ayrımcılık değil saygı görüyoruz"

Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli iki kadın polis, bu meslekte kadın olarak görev yapmaktan duydukları gururu anlattı- Kılıç:- "Burada hepimiz öncelikle polisiz, üniforma taşıyoruz. Bunun vermiş olduğu güven başka bir duygu. Bunun haricinde erke

ANKARA (AA) - CANKUT TAŞDAN - Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Motosikletli Timler Amirliğinde (Yunuslar) çalışan Büşra Kılıç ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli Ayşe Aksu, kadın olarak polislik mesleğini yapmaktan gurur duyduklarını dile getirdi.

Kılıç ile Aksu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesleklerine ilişkin duygularını anlattı.

Büşra Kılıç, emniyet teşkilatında bir kadın olarak görev almanın onur ve gurur verici olduğunu belirtti. 23 yaşındaki Kılıç, mesleğini yaparken erkek meslektaşlarından ve vatandaşlardan da destek gördüklerini söyledi.

Kılıç, "Burada hepimiz öncelikle polisiz, üniforma taşıyoruz. Bunun vermiş olduğu güven başka bir duygu. Bunun haricinde erkek meslektaşlarımızdan ayrımcılık değil, saygı görüyoruz." diye konuştu.

Kadın ve polis olmanın zor ve yorucu yanlarının bulunduğunu dile getiren Kılıç, kendine güvendiğini, zorluklarla mücadele gücüne sahip olduğunu ve hiçbir şeyden korkmadığını ifade etti.

Ayşe Aksu da "8 Mart, kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal haklarının vurgulandığı bir gün olması açısından bizim çok önemli." dedi.

Emniyet teşkilatının kadın mensubu olarak görev yapmaktan gurur duyduğunu vurgulayan Aksu, erkek meslektaşlarından destek gördüklerini, herhangi bir ayrım olmadan omuz omuza görev yaptıklarını kaydetti.

Aksu, vatana hizmet etmenin ve halkın güvenliği için çalışmanın çok güzel olduğunu belirterek, hemcinslerine polisliği tavsiye etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :