Aynı alçak ifadeler... Yeni Zelanda katliamcısı, Netanyahu'nun izinde!

Aynı alçak ifadeler... Yeni Zelanda katliamcısı, Netanyahu'nun izinde!

Yeni Zelanda'da cami basarak katliam yapan teröristin 70 sayfalık sapkın manifestosundaki sözlerin, İsrail başbakanı Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu'nun sadece birkaç gün önce kullandığı ifadelerle aynı olması dikkat çekti.

Yeni Zelanda'da iki camiye silahlı saldırı düzenlendi. Katliamda ilk belirlemelere göre 49 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Brenton Tarrant isimli saldırgan, saldırıyı iki yıl önce planladığını belirtirken 70 sayfalık manifestosunda Türkleri de tehdit etti.

SAPKIN MANİFESTO

Tarrant'ın manifestosunda Türklerle ilgili bir bölüm de yer alıyor. 'Türklere' başlığının yer aldığı bölümde şu ifadelere yer verilmiş: "Topraklarınızda huzur içinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek. Boğaz'ın Doğu yakasında. Ama Boğaz'ın Batı yakasında bir yerde yaşamayı denerseniz, Avrupa'ya gelirseniz sizi öldüreceğiz. Konstantinopolis'e gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak."

NETANYAHU'NUN SÖZLERİYLE AYNI

İstinye Üniversitesi Ekonomi ve Politika Araştırmaları Merkezi (EPAM) Koordinatörü İdris Kadraş, terörist Tarrant ile İsrail başbakanı Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu'nun ifadeleri arasındaki benzerliğe dikkat çekti. Kardaş, "Yeni Zelanda’da katliam yapan alçak terörist Türkiye’yi de tehdit etmiş. Açıklamasında İstanbul’a Konstantinopolis demiş ve Hristyan şehri olacak demiş. Birkaç gün önce Konstantinopol Hristyanların merkezidir diyen başka biri daha vardı. Nefret böyle böyle yayılıyor." dedi.

 

 

Yeni Zelanda’da katliam yapan alçak terörist Türkiye’yi de tehdit etmiş. Açıklamasında İstanbul’a Konstantinopolis demiş ve Hristyan şehri olacak demiş.

Birkaç gün önce Konstantinopol Hristyanların merkezidir diyen başka biri daha vardı.

Nefret böyle böyle yayılıyor.

 
09:50 - 15 Mar 2019
 
37 kişi bunun hakkında konuşuyor
 

 

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye için yayınladığı AB üyelik raporunda, şu anda müze olarak kullanılan Ayasofya'nın camiye dönüştürülmemesi konusunda ifadeler yer almıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu da, sosyal medya hesabı Twitter'dan Türk milletine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak, "Ona, İstanbul'un adının Konstantinopol olduğunu ve Türk işgalinden önceki bin yıl boyunca Bizans İmparatorluğu'nun ve Ortodoksların başkenti olduğunu hatırlatırım. Türkler, Yunanlara, Süryanilere ve Ermenilere soykırım yaptı. Onlar etnik olarak bütün hristiyanları küçük Asya'dan (Anadolu) temizlediler" demişti.

Etiketler :