AYİM'den açıklama

AYİM'den açıklama

Askeri Yüksek İdare Mahkemesince, 5 kurmay subay, 2 askeri hakim üyenin yetkilerinin kaldırıldığı açıklandı

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM), 5 kurmay subay üye, 2 askeri hakim üyenin yetkilerini kaldırdı.

AYİM tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin sarsılmaz birliği, milli irade ve vazgeçilmez demokrasiyi hedef alan 15 Temmuz 2016 tarihli menfur kalkışmanın şiddetle kınandığı belirtildi.

İlgili kurumlara yazı yazılıp ceza yargılamasından bağımsız olarak disiplin yargılaması işlemine esas bilgi ve belgeler istendiğinin kaydedildiği açıklamada, Milli Savunma Bakanlığınca gönderilen belge ve ekleri üzerinden çalışmalara başlandığı aktarıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatına istinaden 5 kurmay subay üye, 2 askeri hakim üye ile 1 askeri hakim raportör, 1 askeri hakim AYİM savcısı ve 1 astsubayın gözetim altına alındığı bildirildi.

Açıklamada, "AYİM üyeleri yönünden Yüksek Disiplin Kurulu toplanmış, disiplin soruşturması başlatılarak, AYİM Başkanlar Kurulu kararı ile mevcut yetkileri kaldırılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, Milli Savunma Bakanlığınca askeri yargıda görevli tüm askeri hakimler hakkında inceleme başlatılmış, bu kapsamda 262 askeri hakim ve savcı görevden uzaklaştırılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :