Aydın'daki FETÖ/PDY davası

Aydın'daki FETÖ/PDY davası

Aydın'da FETÖ/PDY soruşturma kapsamında yargılanan eski Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka'ya 6 yıl 3 ay ceza verildi

AYDIN (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan tutuklu sanık eski Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka'ya 6 yıl 3 ay ceza verildi.

Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonunda görülen davaya tutuklu sanık Nuri Aktakka ile tutuksuz sanık Lütfiye Aktakka, sanık avukatları ve yakınları katıldı.

Tutuklu sanık Nuri Aktakka, hakkındaki "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" iddialarını kabul etmediğini söyledi.

Görevde olduğu sürece vatan ve millet için çalıştığını aktaran Aktakka, "Bu suçlama benim için onur kırıcı. Ben hiçbir terör örgütünün üyesi olmadım. Bunca yıllık meslek hayatımda üstlerimden hep takdir aldım. Cezaevinde kaldığım süreden bu yana ciddi sağlık problemlerim oluştu." dedi.

Tutuksuz sanık Lütfiye Aktakka ise "26 yıllık sağlıkçıyım. Herkesin elinden tuttum, yardım ettim. Hiç kimseye kötülük etmedim. Bu suçlama bizim için çok ağır. Bir suçumuz varsa o da iyi insan olmak" ifadesini kullandı.

Sanıkların avukatı Akın Yakan, müvekkillerinin terör örgütü üyesi olmadıklarını iddia ederek tahliyelerini talep etti.

Sanıklar ve avukatlarının savunmalarını tamamlamasının ardından mahkeme heyeti, Nuri Aktakka'nın 6 yıl 3 ay hapsine ve hükümle birlikte tahliyesine, Lütfiye Aktakka'ya da 3 yıl 1 ay 15 gün ceza verdi.

Nuri Aktakka, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 29 Eylül 2016 tarihinde tutuklanmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :