AYDER, Burkina Faso'da mescit açtı

AYDER, Burkina Faso'da mescit açtı

KONYA (AA) - Anadolu İnsani Yardım Derneği'nin (AYDER ) Konyalı hayırseverlerin katkılarıyla Burkina Faso'da mescit açtığı bildirildi.AYDER Yönetim Kurulu...

KONYA (AA) - Anadolu İnsani Yardım Derneği'nin (AYDER ) Konyalı hayırseverlerin katkılarıyla Burkina Faso'da mescit açtığı bildirildi.

AYDER Yönetim Kurulu Üyesi Selim Öncü yaptığı yazılı açıklamada, Batı Afrika'nın en fakir ülkesi Burkina Faso'da maddi imkansızlar nedeniyle mescit sıkıntısı yaşandığını belirtti.

Burkina Faso'daki Müslümanların sıkıntılarını gidermeye çalıştıklarını ifade eden Öncü, "Konyalı hayırseverlerin destekleriyle orada Konevi Mescidini açtık. Fransızların burada açmış oldukları kilise ve diğer mekanlar misyonerler için vazgeçilmez yerler. Burada vermiş oldukları sağlık, eğitim ve diğer hizmetlerle Müslümanları Hristiyanlaştırmaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Açılan mescit ile Müslümanlara her türlü desteği sağlayacaklarını vurgulayan Öncü, "Bu misyonerleştirme faaliyetine karşı yürüttüğümüz Kardeş Ailem projesi ile belirlediğimiz davetçi aileler, mescitlerimizde davetler yapacak. Hayırseverler sayesinde de oradaki Müslümanların her türlü ihtiyacı karşılanacak." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler