Ayda 70 bin TL maaş verilecek ama eleman yok

Ayda 70 bin TL maaş verilecek ama eleman yok

Malatya'da inşaat sektöründeki yoğunluk, kalifiye eleman bulma sorununu beraberinde getiriyor. Deprem sonrası kentte sıva, kaynak ve boya ustası bulmakta zorlanan firmalar, ayda 70 bin TL maaş teklifine rağmen eleman bulamıyor.

Malatya, geçtiğimiz Şubat ayında yaşanan depremlerin ardından kent genelindeki inşaat çalışmalarının hızla devam ettiği bir şantiyeye dönüşmüş durumda. Ancak bu süreçte ortaya çıkan yoğunluk, inşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısına neden oluyor.

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, depremlerin üzerinden 10 ay geçmesine rağmen sıva, kaynak, ve boya ustası gibi mesleklerde çalışacak usta bulmanın giderek zorlaştığını belirtiyor.

Bülbüloğlu, "Deprem bilgesi diğer illerde olduğu gibi Malatya’da kentin imarı ve inşası için çalışmalar sürüyor. Depremlerde en fazla etkilenen 4 ilden biri olan Malatya’da ciddi bir anlamda barınma ve işyeri sorunu yaşanıyor. Diğer taraftan da yıkımlarla birlikte Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından rezerv alanlarındaki kalıcı konutlar için çalışmalara başlanıldı. Bununla birlikte vatandaşların kendi arsa ve bahçelerine müstakil yapılar inşa ederek barınma problemini çözmeye çalışıyor. Bu çalışmalar devam ederken, inşaatlarda çalışacak usta noktasında ciddi anlamda sorun yaşıyoruz. Sıva, duvar, boyacı ustalığı gibi mesleklerde 60-70 bin TL maaşla çalıştırılacak usta bulma noktasında ciddi anlamda sıkıntı yaşıyoruz” diyor.

Yeni sezonun yaklaşmasıyla birlikte usta maaşlarının 100-150 bin TL'ye ulaşabileceği endişesini dile getiren Bülbüloğlu, "Sezonun sonuna gelmiş durumdayız yeni sezonda yerinde dönüşümler, orta hasarlı binaların tadilatları, TOKİ konutlarda ki yeni etap çalışmaları da üst üste gelince usta maaşlarının 100 -150 bin TL ulaşarak ciddi bir sıkıntının yaşanacağı görülüyor. Bu noktada yetkili isimlerin konuya ilgi göstermesini bekliyoruz. El emeği ile çalışan ustalarımızı her zaman savunuyoruz ama vatandaşlarımız da yazık. Yeni sezon için önlem alınmalı aksi taktirde özellikle yerinde dönüşüm konusunda ciddi sıkıntıya neden olabilecektir” diye konuşuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.