Ayasofya'da Cuma hutbesi Filistin için okundu

Ayasofya'da Cuma hutbesi Filistin için okundu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı Ayasofya Camii'nde Cuma namazı hutbesi okudu.

Tarihten Ders Alın: Zalim Karşısında Mazlumun Yanında Olun

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları devam ederken Ayasofya Camii'nde Cuma namazı hutbesi okuyarak tüm insanlığa seslendi. Hutbesinde, tarihten ders alınması gerektiğini vurgulayan Erbaş, zulme karşı mazlumun yanında durma çağrısı yaptı.

Erbaş, İnsanlığa Seslenerek Zulme Karşı Durma Çağrısı Yaptı

Erbaş, "Herkesi zalimin karşısında mazlumun yanında olmaya davet ediyorum. Unutmayın, tarihten ders alın. Zulümle abad olanın sonu berbat olur" dedi. İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını insanlık tarihinin şahit olduğu en büyük zulümlerden biri olarak tanımlayarak, masum insanların vahşice katledildiğini ve dünya kamuoyunun bu soykırımı sadece seyrettiğini ifade etti.

Ayasofya Minberinden Mazlumların Hamisi Olarak İnancını Vurguladı

Erbaş ayrıca, mazlumun ırkına, diline ve dinine bakılmadan zalime karşı durmanın İslam'ın öğretisi olduğunu belirtti. İslam'ın, mazlumun hakkını korumayı ve mazlumun yanında yer almayı emrettiğini vurguladı. Hutbesinde Ayasofya'nın tarihi önemine de atıfta bulunarak, minberden tüm insanlığa seslendi ve mazlumların hamisi olarak inancını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.