Avusturya'da kabine değişikliği

Avusturya'da kabine değişikliği

Meclis Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Maliye, Ulaştırma ve Sağlık bakanları değişti

VİYANA (AA) - Avusturya'da Meclis Başkanlığı, Başbakan Yardımcılığı, Maliye, Ulaştırma ve Sağlık bakanlığına yeni isimler getirildi.

Avusturya Meclisi, Meclis Başkanı ve hükümet üyelerinin belirlenmesi için olağanüstü toplandı. Yapılan seçimde, Sosyal Demokrat Parti'den (SPÖ) Ulaştırma Bakanı Doris Bures, Avusturya Meclis Başkanı oldu. Bures, milletvekilerine hitaben yaptığı teşekkür konuşmasında demokrasiden, insan haklarından ve özgürlüklerden ödün vermeyeceğini söyledi. Irkçılık ve ayrımcılığa karşı çıkacağını belirten Bures, "Partizan değil, adil bir başkan olacağım" dedi.

Spindelegger’in istifası ile boşalan Maliye Bakanlığı görevine Hans Jörg Schelling, Bures'ten boşalan Ulaştırma Bakanlığına Sağlık Bakanı Alois Stöger, Sağlık Bakanlığına ise Sabine Oberhauser getirildi.

Eski Meclis Başkanı Barbara Pramer, 2 Ağustos'ta tedavi gördüğü kanser hastalığından dolayı hayatını kaybetmişti.

Cumhurbaşkanı Heinz Fischer tarafından onaylanan yeni kabine üyeleri de görevlerine başladı. Avusturya Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı ve Avusturya Halk Partisi (ÖVP) Genel Başkanı Michael Spindelegger, 26 Ağustos'ta partisinden vergi reformu nedeniyle gelen eleştiriler sonucu bütün görevlerinden istifa etmişti. ÖVP Yönetim Kurulu, partinin yeni lideri ve Başbakan Yardımcısı olarak Bilim ve Ekonomi Bakanı Reinhold Mitterlehner'i görevlendirmişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı