Avusturya'da havuzda "cinsel saldırı" suçlaması uydurma çıktı

Avusturya'da havuzda "cinsel saldırı" suçlaması uydurma çıktı

Bir kasabada yüzme havuzunun mültecilere yasaklanmasına neden olan "cinsel saldırı" suçlamasının uydurulduğu ortaya çıktı

VİYANA (AA) - Avusturya'da, bir kasabada yüzme havuzlarının mültecilere yasaklanmasına neden olan "cinsel saldırı" suçlamasının uydurma olduğu ortaya çıktı.

Polis tarafından yapılan açıklamada, Yukarı Avusturya eyaletine bağlı Mistelbach kasabasında 13 yaşındaki kızın yüzme havuzunda "esmer tenli" birisi tarafından cinsel saldırıya uğradığı iddialarının uydurma olduğunu itiraf ettiği belirtildi.

Olayla ilgili çelişkili ifadeler kullanan kızın, yapılan sorgusunda, olayı uydurduğunu ve öyle bir şey yaşanmadığını kabul ettiği bildirildi.

Medyaya yansıyan haberlere göre kız, havuzda esmer tenli genç birisi tarafından takip edildiğini, soyunma odasına zorla sokularak cinsel saldırıya uğradığını ve bağırması üzerine yabancı olduğu anlaşılan şahsın kaçtığını ileri sürmüştü. İddialar üzerine polis, yüzme havuzu çevresindeki mülteci kamplarında arama başlatmış ancak şüpheli bulunamamıştı.

Kasaba Belediyesi de bir sığınmacının "genç kıza tecavüz ettiği" haberleri üzerine mültecilerin kasabadaki yüzme havuzlarına girişini yasaklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :