Avustralya’dan Endonezya’ya gideceklere Zika uyarısı

Avustralya’dan Endonezya’ya gideceklere Zika uyarısı

MELBOURNE (AA) - Avustralya Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı (DFAT), Endonezya’ya seyahat edecek vatandaşlarını Zika virüsüne karşı tedbirli olmaları...

MELBOURNE (AA) - Avustralya Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı (DFAT), Endonezya’ya seyahat edecek vatandaşlarını Zika virüsüne karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Endonezya’ya gidecek Avustralyalılara sivrisinek ısırmalarına karşı dikkatli olmaları önerilerek "Doğmamış bebeklerde ciddi hasara yol açma ihtimali olan Zika virüsüne karşı çok dikkatli olunmalı. Hamile kadınların, seyahat öncesi doktorlarıyla görüşmeleri ve mümkünse seyahatlerini ertelemeleri doğru olacaktır." ifadelerine yer verildi.

Endonezya'nın Bali Adası, Avustralyalıların en çok seyahat ettiği bölgeler arasında yer alıyor. Bali Adası’nı her hafta 16 bin Avustralyalı turist ziyaret ediyor.

Endonezya'daki ilk Zika vakası Şubat ayında Sumatra Adası'nda görülmüştü.

Sivrisinek ısırması dışında kan ve cinsel ilişki yoluyla da bulaştığı belirlenen Zika virüsüne ilk kez 1947 yılında Uganda'nın Zika ormanlarındaki maymunlarda rastlanmıştı. Uzun yıllar görülmeyen Zika virüsü, 2015'in mayıs ayında Brezilya'da tekrar ortaya çıkmıştı.

Ateş, gözlerde kızarma, kusma, döküntü, baş, kas ve eklem ağrısı gibi belirtileri bulunan hastalığın özgün bir tedavisi ve önleyici aşısı bulunmuyor.

Dünya Sağlık Örgütünün son verilerine göre, Zika virüsü 2007-2016 yıllarında toplam 44 ülkede görüldü, 33 ülkede ise salgın şeklinde etkili oldu.​

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :