Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi

Daha iyi bir yaşam için Batı Avrupa'ya gitmek isteyen sığınmacıların Makedonya sınırındaki serüveni devam ediyor

GEVGELİ (AA) - Orta Doğu ve Afrika ülkelerinde yaşanan sorunlar nedeniyle evlerini terk eden ve daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmak isteyen sığınmacıların "koridor" bölge olarak kullandıkları Balkan ülkelerinden geçişleri devam ediyor.

Makedonya'nın, Yunanistan ile sınırı olan Gevgeli kasabasına gelen sığınmacıların diğer Balkan ülkeleri Sırbistan, Hırvatistan ve Slovenya rotalarının ardından Batı Avrupa ülkelerine geçişleri sürüyor.

Gevgeli'deki sığınmacı merkezinden trenlerle Sırbistan sınırına götürülen sığınmacılar, buradan umut yolculuklarına bir adım daha yaklaşıyor.

Son günlerde Makedonya'nın, Irak, Suriye ve Afganistan dışındaki ülkelerden gelen ve "ekonomik göçmen" olarak adlandırılan sığınmacıları ülkeye almama kararı üzerine bir tarafta bekleyişlerini sürdüren göçmenler sınırların açılmasını beklerken, diğer taraftan yollarına devam eden diğer sığınmacıların merkezleri boşalttığı gözlendi.

Tenhalaşan sığınmacı merkezleri ise yeni sığınmacı akını için hazırlıklarını sürdürüyor.

Deniz yoluyla Yunanistan'a, oradan da Makedonya'ya geçen sığınmacılar, Sırbistan-Hırvatistan-Slovenya rotasını izleyerek Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışıyor. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı