Avrupa Genç Erkekler Boks Şampiyonası Türkiye'de yapılacak

Avrupa Genç Erkekler Boks Şampiyonası Türkiye'de yapılacak

Boks Federasyonu Başkanı Gözgeç: "Ekim ayında Avrupa Genç Erkekler Boks Şampiyonası'nı Antalya'da düzenleyeceğiz"- "Son dönemde spor turizminde Türkiye çok yol katetti"

ANKARA (AA) - Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Avrupa Genç Erkekler Boks Şampiyonası'nın Türkiye'de düzenleneceğini bildirdi.

Başkan Gözgeç, federasyonun internet sitesinde yer alan açıklamasında, Türkiye'nin son yıllardaki tesisleşme hamlesi ve altyapı yatırımlarıyla uluslararası spor organizasyonlarının en gözde ülkelerinden biri olduğuna dikkati çekti.

Dünya Boks Birliği ve Avrupa Boks Konfederasyonunun önemli organizasyonlarına, Anadolu'nun farklı illerinde ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan Başkan Gözgeç, "Geçtiğimiz yıllarda Ankara’dan Ordu’ya, Erzurum’dan Samsun’a kadar çok farklı bölgelerde gerek Avrupa gerek dünya şampiyonalarına ev sahipliği yaptık. Ekim ayında Avrupa Genç Erkekler Boks Şampiyonası’nı Antalya’da düzenleyeceğiz. 14-23 Ekim'deki bu organizasyonun kusursuz geçmesi için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın uluslararası organizasyonlarda desteği herkesin malumu. Sayın Bakanımıza desteklerinden ötürü bir kez daha teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Antalya’ya gelecek her sporcunun "turizm elçisi" olduğunu ifade eden Gözgeç, "Umuyorum bu organizasyonlar ülkemizin bilinmesi açısından da büyük katkı sağlayacak. Sadece sporcular değil, sporcuların aileleri de böylece ülkemizi yakından tanıma fırsatı bulacak. Buradan memnun dönen her sporcu da ülkesinde Türkiye’yi anlatacak. Son dönemde spor turizminde Türkiye çok yol katetti. Bu tür organizasyonlarla spor turizminden aldığımız paylar da inşallah artacak." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :