Avro Bölgesi'nde nihai bileşik PMI 13 ayın en düşüğünde

Avro Bölgesi'nde nihai bileşik PMI 13 ayın en düşüğünde

Avro Bölgesi şubat ayı nihai bileşik PMI, daha önce açıklanan 52,7 puandan 53 puana yükseltildi- Bileşik PMI, yukarı yönlü revizyona karşın son 13 ayın en düşük seviyesinde kalmaya devam etti

FRANKFURT (AA) - Avro Bölgesi'nde bileşik Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), şubat ayında daha önce açıklanan 52,7 puandan 53 puana revize edildi. Endeks, yukarı yönlü revizyona rağmen 13 ayın en düşük seviyesini korudu.

Merkezi Londra'da bulunan ekonomi araştırma kuruluşu Markit Economics tarafından yayımlanan nihai verilere göre, Avro Bölgesi bileşik PMI, ocak ayında 53,6 iken şubatta 53’e düştü. Daha önce 22 Şubat’ta yayımlanan öncü veri, 52,7 olarak açıklanmıştı.

Hafif yukarı yönlü revize edilen söz konusu veri, son 13 ayın en düşük seviyesinde kalmaya devam etti. Piyasaların ve ekonomistlerin yakından izlediği PMI verisine ilişkin beklenti, 52,7 düzeyindeydi.

Bu arada Avro Bölgesi'nde nihai hizmet sektörü PMI verisi de 53 puandan 53,3 puana yükseltildi.

Markit Başekonomisti Chris Williamson, konuya ilişkin açıklamasında, "Avro Bölgesi nihai PMI, öncü verinin hafif üstünde geldi ancak yine de iki ay üst üste azalan büyüme hızına işaret etti. Ticari faaliyet büyümesindeki yavaşlama ve istihdam oluşturma hızının azalması gibi nedenler, bölgedeki toparlanmanın ivme kaybettiğini gösteriyor" değerlendirmesini yaptı.

Williamson, Avrupa Merkez Bankasının (ECB) mart toplantısında daha agresif hareket edebileceğine de dikkati çekti.

Öte yandan, Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya'da şubat ayı nihai bileşik PMI 53,8 puandan 54,1 puana, hizmet sektörü PMI ise 55,1 puandan 55,3 puana yükseltildi.

PMI verisi, Avro Bölgesi ekonomisinin durumuna ilişkin önemli bir gösterge olarak kabul ediliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :