Avro Bölgesi’nde ekonomik güven hafif arttı

Avro Bölgesi’nde ekonomik güven hafif arttı

FRANKFURT (AA) - Avro Bölgesi’nde Ekonomik Güven Endeksi (ESI), bu ay 0,5 puanlık artışla 114,6 puana yükseldi. Avrupa Komisyonu'nun kasım ayı "İş ve...

FRANKFURT (AA) - Avro Bölgesi’nde Ekonomik Güven Endeksi (ESI), bu ay 0,5 puanlık artışla 114,6 puana yükseldi.

Avrupa Komisyonu'nun kasım ayı "İş ve Tüketici Anketi"nin sonuçlarına göre, Avro Bölgesi’nde Ekonomik Güven Endeksi, ekim ayında 114,1 puan iken kasımda 114,6’ya çıktı. Bu dönemde 0,5 puan artan endeks, 114 puan olan piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti.

Avro Bölgesi’nde sanayi kesimi güven endeksi ise kasım ayında 8 puandan 8,2'ye çıktı. Böylelikle bölgede sanayi kesimi güven endeksi 8,6 puan olan piyasa beklentisinin altında performans gösterdi.

Piyasalarda 16,7 puan olması beklenen hizmet sektörü güven endeksi ise söz konusu dönemde 16,2’den 16,3 puana yükseldi. Ekimde eksi 1,1 olan tüketici güven endeksi kasım ayında 0,1 olarak kaydedilirken, iş dünyası güven göstergesi 1,44 puandan 1,49’a çıktı.

Avro Bölgesi'nde ekonomik güvenin yükselmesi, tüketiciler arasında ve inşaat sektöründeki güvenin artmasından kaynaklandı. Perakende ticaret sektöründe güven azalışı görülürken, sanayi ve hizmet sektörlerinde ise güven, genel olarak değişmedi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :