Avanos'ta çöp konteynerleri yeraltına alındı

Avanos'ta çöp konteynerleri yeraltına alındı

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Avanos ilçesinde "Daha temiz ve modern bir kent yaşamı" sloganıyla başlatılan proje çerçevesinde belediye tarafından çeşitli...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Avanos ilçesinde "Daha temiz ve modern bir kent yaşamı" sloganıyla başlatılan proje çerçevesinde belediye tarafından çeşitli cadde ve sokaklara yer altı çöp konteynerleri yerleştirildi.

Her biri 700 litrelik olan 12 adet yer altı konteyneri belirlenen noktalara belediye ekiplerince yerleştirildi.

Belediye Temizlik İşleri Müdürü Murat İyilikbilen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sistemin çöp ve atıkları yer altında izole ederek koku, bakteri yayılmasını ve rahatsız edici görüntüleri ortadan kaldıracağını ifade etti.

İlçede toplamda 8 tondan fazla çöpü cadde üzerinde değil, yer altında tutulacağını vurgulayan İyilikbilen,"Yeni sistemle çevre korunacak ve hijyenik, uzun ömürlü, estetik görünümlü konteynerlerle çevredeki hoş olmayan görüntülerin oluşmasının da önüne geçilecek." dedi.

İyilikbilen, özellikle yaz aylarında sinek, pis koku ve görüntü kirliliğiyle uğraşıldığını dile getirerek "Çöp yoğunluğunun fazla olduğu ve bu nedenle konteyner sistemi uygulanan yerlerde bu sıkıntıya çözüm üretmek için yeraltı çöp konteyneri montaj çalışmasını yaptık. Böylece şehir estetiğine uygun, görüntü kirliliğinden uzak yeraltı konteynerlerı ile çevrenin korunması, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşamalarına olanak sağlamayı planlıyoruz. Ayrıca hidrolik pompa sistemine sahip yeraltı konteynerları ister elektrikle istenirse çöp araçlarının kendi yağ pompaları ile çalışabiliyor. Buda emekten ve zamandan tasarruf sağlıyor." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler