Avanos zabıtası "yed-i emin" gibi çalışıyor

Avanos zabıtası "yed-i emin" gibi çalışıyor

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Avanos ilçesinde zabıta memurları ilçenin yed-i emini gibi çalışıyor.İlçe merkezine gelen vatandaşların düşürdüğü...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Avanos ilçesinde zabıta memurları ilçenin yed-i emini gibi çalışıyor.

İlçe merkezine gelen vatandaşların düşürdüğü ya da unuttuğu eşyalar zabıta ekipleri tarafından sahiplerine ulaştırılıyor.

Avanos belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede vatandaşların kaybettiği eşyaların zabıta müdürlüğüne getirildiğini söyledi.

Kayıp eşyalar arasında en çok telefon, anahtar ve cüzdan olduğunu belirten Ergün, "Avanos açık pazar yerinde bulunan büromuza ise köyden pazara gelip alış veriş yaparken düşürülen ya da unutulan eşyalar bırakılıyor. Kayıp ve buluntu eşyalar bazen sahiplerine aynı gün bazen ise aylar sonra da olsa ulaşıyor. İl dışında ikamet eden bir vatandaşın üzerinden yedi ay zaman geçen cüzdanını, ortak bir tanık vasıtasıyla kendisine ulaşarak sahibine iade ettik." diye konuştu.

İçerisinde kimlik belgesi olan eşyaların sahiplerine daha kolay ve hızlı ulaşılabildiğini hatırlatan Ergün, kendileri için önemli olan eşyalarının bir kenarlarına ve telefon kılıflarının içerisine not olarak iletişim numarası yazabileceklerini hatırlattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler