AÜ'de "Kayıt-Kayıt Yenileme Bilgilendirme Toplantısı"

AÜ'de "Kayıt-Kayıt Yenileme Bilgilendirme Toplantısı"

ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından "Kayıt-Kayıt Yenileme Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.AÜ'den...

ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından "Kayıt-Kayıt Yenileme Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

AÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, AÜ Yunus Emre Yerleşkesi'ndeki Kongre Merkezi Kırmızı Salonu'ndaki tezli yüksek lisans, tezsiz yüksek lisans ve doktora eğitimini konu alan bilgilendirme toplantısına, AÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldırım'ın yanı sıra çok sayıda öğretim elemanı katıldı.

Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne bağlı 28 anabilim dalı başkanlığına, yenilenen sistem ve yapılması gerekenler anlatıldı.

Enstitü yetkilileri özellikle 2016 yılı içerisinde üniversiteler için yapılan mevzuat değişikliklerini, getirilen farklılıkları ve yeni uygulamaları katılımcılara aktardı. Tezli ve tezsiz yüksek lisans öğrencileri için yapılması gerekenleri aktaran enstitü sekreteri Tuman Açıkgöz, öğrencilerin azami bitirme süreleri ile tamamlamaları gereken kredileri ve ilişki kesilme durumlarını açıkladı.

Doktora öğrencileri için de yenilenen mevzuatlar üzerinde duran enstitü yetkilileri, doktora öğrencilerinin tamamlaması gereken kredileri, doktora yeterlilik ve tez önerisi dönemleri hakkındaki değişiklikleri aktardı.

Doktora öğrencilerini büyük ölçüde ilgilendiren ilişki kesme ve dönem uzatmalar hakkında da katılımcılara bilgiler verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler