"Atom karınca" Avrupa'ya temkinli

"Atom karınca" Avrupa'ya temkinli

Mersin İdmanyurdu'nun ligde geride kalan 11 hafta sonunda zirve mücadelesine ortak olması taraftarlar arasında Avrupa kupalarına katılma hedefinin konuşulmasına neden oldu- Teknik Direktör Çalımbay: "Lig çok uzun bir maraton. Şimdiden bunu konuşmamak gere

MERSİN (AA) - BASİR GÜLÜM - Mersin İdmanyurdu'nun bu sezon yükseldiği Spor Toto Süper Lig'de 11 hafta sonunda zirve mücadelesine ortak olması taraftarlarda Avrupa kupalarına katılma beklentisi oluştururken, teknik direktör Rıza Çalımbay bu hedefe temkinli yaklaştı.

Bu sezona "Atom karınca" lakaplı teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde başlayan kırmızı-lacivertliler ligde 11 hafta sonunda elde ettiği 20 puanla Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'yle zirve yarışının içine girdi.

Mersin ekibinin başarılı performansı taraftarlarda ise Avrupa kupalarına katılma beklentisi oluşturdu. Sosyal medya üzerinden "Pasaportları hazırlayın" şeklinde yorumlar yapan taraftarlar, 1983 yılında ilk ve son kez yaşanan Avrupa deneyimini tekrarlamak istiyor.

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde iyi bir konumda bulunduklarını ve bunu sürdürebilmek için performanslarını düşürmemeleri gerektiğini söyledi. 

Oynadıkları oyunu istikrarlı bir şekilde devam ettirmek istediklerini ifade eden Çalımbay, bundan sonra da çok zorlu maçların kendilerini beklediğini belirtti.

Avrupa kupalarına katılma konusunda konuşmanın erken olacağını aktaran Çalımbay, "Daha 11 maç oynadık ve bir sürü maç var. Henüz neyin ne olacağı belli değil. Önce ayağımızı yere sağlam basmamız gerekiyor. Lig çok uzun bir maraton. Şimdiden konuşmamak gerekiyor. Şu an en önem verdiğimiz şey yakaladığımız bu istikrarı devam ettirmek" diye konuştu.  

- Zor bir dönem başlıyor

Çalımbay, ilk devrede kalan maçların çok zorlu olduğunun altını çizerek, "Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarını arka arkaya İstanbul'da oynayacağız. Bunlar da çok zorlu maçlar olacak ancak deplasmandan da iyi puanlar çıkartmak zorundayız" diye konuştu. 

Çalımbay, ligin ilk yarısını iyi bir şekilde bitirmek istediklerini bunun için de özellikle kendi sahalarında oynayacakları iki maçı çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini kaydetti. 

Mersin İdmanyurdu olarak saha ve tesis sıkıntılarına rağmen ligde iyi bir yere geldiklerini anlatan Çalımbay, şöyle konuştu:

"Her şeye rağmen buraya kadar geldik. Ancak ikinci yarı bu problemleri çekecek gibi değiliz. Onun için bir an önce hem saha içi hem saha dışı problemlerin çözülmesi gerekiyor. Bunlar halledildiği zaman bir sıkıntımız kalmayacak. Saha içine baktığımızda ise belki transfer yapma ihtimalimiz var ancak maddi açıdan sıkıntı yaşamaya devam edersek transfer yapmadan yolumuza bu kadroyla devam edeceğiz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :