ATO'dan Ankara Valisi Topaca'ya ziyaret

ATO'dan Ankara Valisi Topaca'ya ziyaret

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve beraberindeki heyet, Ankara Valisi Ercan Topaca'yı ziyaret etti.ATO'dan yapılan...

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve beraberindeki heyet, Ankara Valisi Ercan Topaca'yı ziyaret etti.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Baran, ATO Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Komitesi üyeleriyle gerçekleştirdiği ziyarette, işletmelere getirilen güvenlik görevlisi istihdam etme zorunluluğunun restoran, lokanta ve kafe işletmecilerinin işlerini olumsuz etkilediğini belirterek, uygulamanın gözden geçirilmesi talebinde bulundu.

Topaca ise güvenlik görevlisi ve x-ray cihazı zorunluluğu getiren genelgenin revize edilmesi konusunda ilgililere talimat verdi. Sigara yasağıyla ilgili düzenlemelerin de gündeme gelmesi üzerine, Sağlık Bakanlığının kapalı alanlarda sigara içilmemesi konusunda hassas olduğunu belirten Topaca, "Sağlık Bakanlığı gençlerimizi sigaradan kurtarmak istiyor. Biz de bu konuda çok hassasız. Dört tarafı da kapalı yerlerde sigara içirilmesi doğru değil. İşletmelerimizin de bize yardımcı olması lazım. Sizden makul ve uygulanabilir bir öneri bekliyorum." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :