ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci:

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci:

"Kitap ve kırtasiye malzemelerine yeniden taksit imkanı getirilsin"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, kitap ve kırtasiye giderlerinin ailelerin bütçelerinde önemli yer tuttuğunu belirterek, söz konusu malzemeler için yeniden taksit imkanı getirilmesini talep etti.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bezci, beraberindeki bazı meslek komitesi üyeleri ile Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk'ü ziyaret etti.

Bezci, ziyarette, kitap ve kırtasiye malzemelerinde kredi kartına taksit imkanının kaldırılmasına yönelik düzenlemeyi gündeme getirdi. Söz konusu düzenlemenin iptalini isteyen Bezci, eğitim döneminin başında yapılan yeni düzenlemenin hem kitap ve kırtasiye satıcılarını hem de öğrenci velilerini zor durumda bıraktığını savundu. Kitap ve kırtasiye malzemelerine yeniden taksit imkanı getirilmesi isteyen Bezci, şu ifadeleri kullandı:

"Kitap ve kırtasiye giderleri ailelerin bütçelerinde önemli yer tutuyor. Çoğu aile çocuklarının kitap ve kırtasiye malzemelerini taksitle satın alıyordu. Kitap ve kırtasiyenin ofis malzemeleri grubuna alınarak taksit imkanının kaldırılması özellikle çok çocuklu aileleri ve sektör temsilcilerini zora soktu. Düzenlemenin iptal edilmesi ailelerin ve sektörün yüzünü güldürür."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :