Atıl tarım arazileri nohutla yeşerecek

Atıl tarım arazileri nohutla yeşerecek

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün öncülüğünde hayata geçirilen "Toprak Dostu Nohut Projesi" kapsamında, atıl tarım arazileri nohut tarlalarına dönüşüyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesi, tarımsal dönüşüm ve verimliliği artırmaya yönelik önemli bir adım atıyor. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü liderliğinde yürütülen "Toprak Dostu Nohut Projesi", atıl tarım arazilerini sertifikalı nohut tarlalarına dönüştürerek bölgenin tarımsal potansiyelini artırmayı hedefliyor.

Proje kapsamında başvuruda bulunan 163 üreticiye toplamda 8 bin kilogram sertifikalı nohut tohumu dağıtımı gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi" projesi (TAKE) destekleriyle hayata geçen bu girişim, Beyşehir'in tarımsal açıdan potansiyelini daha etkin bir şekilde değerlendirmesine olanak sağlıyor.

Proje kapsamında Beyşehir'in yanı sıra Konya'nın diğer ilçelerine de önemli destekler sağlanıyor. Tarımın canlanması ve verimliliğin artması adına toplamda 6 milyon liralık bir bütçe ayrılan projenin yarısı bakanlık tarafından karşılanırken, diğer yarısı ise proje katılımcısı üreticiler tarafından finanse ediliyor.

Beyşehir'deki bu önemli adım, bölgedeki tarımsal potansiyelin harekete geçirilmesine yönelik umut verici bir örnek teşkil ediyor. Atıl tarım arazilerinin değerlendirilmesiyle birlikte, hem ekonomik hem de ekolojik açıdan olumlu sonuçlar elde edilmesi bekleniyor.

Atıl tarım arazileri nohutla yeşerecek

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.