"Atıklar Orman Olsun" kampanyası

"Atıklar Orman Olsun" kampanyası

Kampanya kapsamında Çatalca'da 5 bin fidan toprakla buluştu

İSTANBUL (AA) - Elektrik ve Elektronik Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Derneği (ELDAY), Bakırköy Lions Kulübü, İstanbul Mali Müşavirler Odası, EAG Geri Dönüşüm AŞ işbirliği ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle hayata geçirilen "Atıklar Orman Olsun" kampanyası çerçevesinde beş bin fidan, Çatalca'da Akalan köyü ağaçlandırma sahasına dikildi.

ELDAY'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, geri dönüşüme kazandırılan 150 ton atık elektrikli ve elektronik eşyadan elde edilen gelir, 5 bin fidana dönüştürülerek toprakla buluştu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ELDAY Genel Müdürü Muharrem Yamaç, şunları kaydetti:

"Birleşmiş Milletler'in 2014 yılındaki raporunda tüm dünyada 41,8 milyon ton e-atığın toplandığı, bu e-atıkların yüzde 10-40'lık bir kısmının düzgün bir şekilde geri dönüştürüldüğü ortaya konuldu. Dünyadaki e-atık miktarının 50 milyon ton olduğunu düşünüyoruz. Gelişmiş ülkeler e-atıkların yüzde 90'ını topluyor çünkü kaynakları sınırlı. Türkiye'de ise kayıt altına alınan oran sadece yüzde 5 civarında. Bu da işin henüz başlangıcında olduğumuzu gösteriyor. ELDAY olarak bu soruna dikkat çekerek, farkındalık yaratacak projeler geliştiriyoruz. Uluslararası Lions Dernekleri 118-E Yönetim Çevresi Federasyonu ile ortak gerçekleştirdiğimiz 'Atıklar Orman Olsun' projemizle 10 ayda sadece İstanbul'da 120 ton e-atık topladık. Bugün buraya tam 5 bin ağaç dikeceğiz. Önümüzdeki dönemde ise projemizin sürdüğü Kocaeli'de, Ankara'da, Trakya'da ağaç dikimlerine devam etmeyi planlıyoruz. Hedefimiz bunu tüm Türkiye'ye yaymak."

Açıklamada, "Atıklar Orman Olsun" kampanyasına destek vermek isteyenlerin, "www.atiklarormanolsun.com" adresinden bulunduğu şehri seçerek veya çağrı merkezini arayarak evsel elektrik elektronik eşya atıklarıyla katkıda bulunabileceği belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :