Atiker Konyaspor'un rakibi Beşiktaş

Atiker Konyaspor'un rakibi Beşiktaş

Atiker Konyaspor, Süper Lig’in kapanış maçında bu akşam, Süper Kupa finalinde mağlup ettiği Beşiktaş’a konuk olacak. Yeşil-beyazlılar, formda rakibi karşısında en az 1 puanla dönerek moral bulmak istiyor

 

Atiker Konyaspor, Süper Lig'in 5. haftasında bu akşam Beşiktaş’a konuk olacak. Vodafone Park'ta saat 20.00'de başlayacak mücadeleyi hakem Serkan Çınar yönetecek. Çınar’ın yardımcılıklarını Kemal Yılmaz ve Hakan Yemişken yapacak.

SÜPER KUPA'DA YENMİŞTİ

Geçtiğimiz sezonun Ziraat Türkiye Kupası sahibi Atiker Konyaspor, lig şampiyonu Beşiktaş’la en son Samsun’daki Süper Kupa finalinde karşı karşıya gelmiş ve rakibini 2-1’lik skorla mağlup ederek kupaya uzanan taraf olmuştu. Geçtiğimiz sezon Süper Lig’de oynanan karşılaşmalarda ise; Konya’daki maç 2-2 eşitlikle sona ererken İstanbul’da oynanan  maçı ise Beşiktaş 5-1’lik skorla farklı kazanmıştı.

KONYASPOR LİGE KÖTÜ BAŞLADI

Bu sezon Lige Beşiktaş iyi bir başlangıç yaparak oynadığı 4 maçta 10 puan toplarken Atiker Konyaspor, son 4 sezonun en kötü başlangıcı yaptı ve sadece 3 puan toplayabildi. Siyah-beyazlılar, hafta içinde UEFA şampiyonlar Ligi’nde de Porto’yu deplasmanda yenerek moralini üst noktalara taşırken yeşil-beyazlı temsilcimiz UEFA Avrupa Ligi’nde Marsilya’ya yenilerek zorlu maç öncesi moralini yükseltemedi.

İÇ SAHADA 29 MAÇTIR YENİLMİYOR

Öte yandan Beşiktaş, evinde yaptığı son 29 lig maçında yenilgi görmedi. Süper Lig'de evindeki son yenilgisini 2015-2016 sezonunun 13. haftasında, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Akhisar Belediyespor'a 2-0 mağlup olarak alan siyah-beyazlı takım, bu mağlubiyetin ardından oynadığı 29 iç saha mücadelesinde rakiplerine galibiyet şansı vermedi.

Beşiktaş, 6'sı Başakşehir Fatih Terim, 1'i Atatürk Olimpiyat, 22'si de Vodafone Park'ta olmak üzere evindeki son 29 maçta 25 galibiyet ve 4 beraberlikle 79 puan topladı. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 74 kez havalandıran siyah-beyazlılar, 21 gol yedi. Bu iç saha yenilmezlik serisi Beşiktaş’ın 1989 - 1992 yılları arasında kulüp rekoru kırdığı 51 maçlık yenilmezlik serisinden sonraki en uzun seri.

CENK TOSUN’A DİKKAT!

Beşiktaş'ın formda golcüsü Cenk Tosun, Atiker Konyaspor’la yapılan maçlarda attığı gollerle dikkat çekiyor. Cenk Tosun, Konyaspor karşısında 9 maçta 6 gol atarak dikkat çekti.  Yeşil-beyazlı savunma oyuncularının Porto deplasmanında alınan galibiyetin de baş mimarlarından Cenk Tosun’a çok dikkat etmeleri gerekiyor.