Atiker Konyaspor'un konuğu Vitoria Guimaraes

Atiker Konyaspor'un konuğu Vitoria Guimaraes

UEFA Avrupa Ligi I Grubu'ndaki ikinci maçında, bu akşam Portekiz temsilcisi Vitoria Guimaraes’i ağırlayacak Atiker Konyaspor, Avrupa’daki ilk zaferini elde etmek için sahaya çıkacak. 20.00'da başlayacak mücadele TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi I Grubu ikinci maçında bu akiam  Portekiz temsilcisi Vitoria Guimaraes'i konuk edecek. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda saat 20.00'de başlayacak maçı Makedonya Futbol Federasyonundan hakem Aleksandar Stavrev yönetecek. Stavrev’in Stavrev'in yardımcılıklarını Marjan Kirovski ve Dejan Kostadinov üstlenecek. Dördüncü hakemliğini Goce Petreski'in yapacağı karşılaşmanın ilave yardımcı hakemleri Dimitar Meckarovski ve Dejan Jakimovski olacak.

HEDEF AVRUPA’DA İLK GALİBİYET

Bu sezon tarihinde 2. kez Avrupa arenasında mücadele eden Atiker Konyaspor, geçtiğimiz sezon grubunu 1 puanla tamamlamıştı. Bu yıl daha tecrübeli bir takım olarak UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden Atiker Konyaspor, Vitoria Guimaraes’i yenerek Avrupa’daki ilk galibiyetini elde etmek istiyor. Temsilcimiz ilk maçta  Olympique Marsilya’ya deplasmanda 1-0 yenilmişti.

TARAFTARLA BÜYÜK BULUŞMA

Süper Kupa finalinde çıkan olaylar sonrası TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen 5 maçlık seyircisiz oynama cezası nedeniyle bu sezon Konya Büyükşehir Stadyumu’nda takımlarıyla buluşamayan yeşil-beyazlı taraftarlar, bu akşam takımlarıyla hasret dindirecek. Uzun süren ayrılığın ardından gerçekleşecek buluşmada büyük bir coşku yaşanması bekleniyor. Maça gelecek Yeşil-Beyazlı taraftarlar için  42 bin bayrak da koltuklarda hazır bekliyor olacak.

5 AYLIK HASRET SONA ERECEK

Yeşil-beyazlılar, Konya Büyükşehir Stadyumu’nda taraftarlarıyla son kez geçtiğimiz mayıs ayında Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu’nun 33. haftasında oynanan Akhisar Belediyespor maçında bir araya gelmişti. Atiker Konyaspor, 27 Mayıs 2017’de oynanan bu maçın ardından geçen yaklaşık 5 aylık aranın ardından bu akşam taraftar desteğiyle sahada olacak.

MARSİLYA, SALZBURG DEPLASMANINDA

UEFA Avrupa Ligi I Grubu'ndaki  diğer maçta lider Olympique Marsilya Avusturya temsilcisi Salzburg’a konuk olacak. Gruptan çıkacak 2 takımdan birisi olmasına kesin gözüyle bakılan favori Olympique Marsilya  rakibini yenerse 2’de 2 yapacak ve puanını 6’ya çıkararak önemli bir avantaj sağlayacak.

 

KARTAL’IN AVRUPA’DAKİ 8. MAÇI

Atiker Konyaspor, bu akşamki karşılaşmayla tarihindeki 8. Avrupa sınavına çıkacak.

Avrupa kupalarında ilk kez geçen sezon mücadele eden Konya temsilcisi, UEFA Avrupa Ligi'nde çıktığı toplam 7 maçta galibiyet elde edemedi, 1 beraberlik yaşadı, 6 karşılaşmada ise yenildi. Atiker Konyaspor, attığı 2 gole karşılık kalesinde 13 gol gördü.

KONYASPOR'UN AVRUPA'DA 7 MAÇTA ALDIĞI SONUÇLAR ŞÖYLE:

2016-2017 SEZONU (UEFA Avrupa Ligi H Grubu)

Atiker Konyaspor-Shakhtar Donetsk: 0-1

Gent-Atiker Konyaspor: 2-0

Atiker Konyaspor-Braga: 1-1

Braga-Atiker Konyaspor: 3-1

Shakhtar Donetsk-Atiker Konyaspor: 4-0

Atiker Konyaspor-Gent: 0-1

2017-2018 SEZONU: (UEFA AVRUPA LİGİ I GRUBU)

Olympique Marsilya-Atiker Konyaspor: 1-0

 

MUHTEMEL 11

SERKAN, SKUBİC,  ALİ TURAN, MOKE, FERHAT, ÖMER ALİ, MEHDİ, JONSSON,  MİLOSEVİC, MUSA, FOFANA

 

I GRUBU PUAN DURUMU

TAKIMLAR              O         G         B         M        A         Y         Av.      P 

1- O.Marsilya              1          1          0          0          1          0          1          3 

2- Salzburg                 1          0          1          0          1          1          0          1 

3- V.Guimaraes           1         0          1          0          1          1          0          1 

4- A.Konyaspor          1          0          0          1          0          1          -1         0 

2. MAÇLARIN PROGRAMI

Bugün

20.00 A. Konyaspor   -           V.Guimaraes    

20.00 Salzburg           -           O. Marsilya

 

 

Etiketler :