ATB'nin Temmuz Ayı Olağan Toplantısı

ATB'nin Temmuz Ayı Olağan Toplantısı

ATB Başkanı Çandır:- "(Vergi barışı) Birçok nedenle bu görevi yerine getiremeyenlere bazı kolaylıklar sağlandığında, görevini yerine getirenler kendilerini cezalandırılmış gibi hissetmemelidir. Bu hissiyatı ortadan kaldırıcı anlamlı tedbirler de mutlaka a

ANTALYA (AA) - Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, vergi barışıyla ilgili, "Birçok nedenle bu görevi yerine getiremeyenlere bazı kolaylıklar sağlandığında, görevini yerine getirenler kendilerini cezalandırılmış gibi hissetmemelidir. Bu hissiyatı ortadan kaldırıcı anlamlı tedbirler de mutlaka alınmalıdır." dedi.

ATB'nin Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. ATB'de gerçekleştirilen toplantı öncesinde 15 Temmuz'da şehit düşenler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Toplantıda konuşan ATB Başkanı Ali Çandır, 15 Temmuz'da Türkiye'nin başına getirilmeye çalışılan melanete, millet olarak tek yürek olup karşı durulduğunu söyledi.

Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine sabır ve başsağlığı dileyen Çandır, "Şehitlerimizin haklarını ödememiz mümkün değildir. Allah'tan dileğim, onlar haklarını bizlere helal etsinler." dedi.

Türk milletinin kendi kaderini, kendi tercihiyle belirleme konusunda, en azından bin yıldır rüştünü defalarca ispatlamış büyük bir millet olduğunu kaydeden Çandır, "Yüzüncü yılına yaklaşan Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının demokrasi, özgürlük ve laik ilkeler üzerine kurduğu devletimize sahip çıkmak hepimizin vazgeçilmez vazifesidir. 15 Temmuz akşamı yollara düştük, Cumhuriyetimize, demokrasimize, özgürlüğümüze sahip çıktık." diye konuştu.

- Kamu yönünden sağlam, özel sektör yönünden riskli ekonomi

Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Başkan Çandır, dünya ekonomisinin, küresel ticaretin daraldığı, ortalama büyümenin düştüğü, neredeyse negatif nominal faizin hüküm sürdüğü ve öngörülebilir bir gelecek için de iyimserliğin hakim olmadığı bir ekonomik iklimde bulunduğunu ifade etti.

Çandır, ekonominin bu dışsal bozucuların yanı sıra içeride de bildik sorunlarla iç içe olmasına rağmen kamu yönünden sağlam, özel sektör ve hane halkı yönünden ise riskli bir dönemden geçtiğini kaydetti.

Varlık barışı ve borçların yeniden yapılandırılması konusundaki düzenlemeyi değerlendiren Çandır, "Sıkça dile getirilen kara para aklama riskinden ari olarak, hayata geçirilmesini bekliyoruz. Yani burada esas olanın, kayıt dışında kalmış varlığın kayıt içine alınarak ekonomiye kazandırılması olmalıdır." dedi.

Çandır, şöyle devam etti:

"Diğer taraftan kamuya olan borçların yeniden yapılandırılması konusu ise bizim için uzun süredir dillendirdiğimiz 'Antalya Yaklaşımı'nın ülke geneline yaygınlaştırılmış bir benzeridir. Burada mutlaka göz önünde bulundurulması gereken konulardan biri de kamuya olan borcunu zamanında ve tam olarak ödemiş olanların haklarıdır. Her ne kadar kamuya olan borcu ödemek bir vatandaşlık görevi olsa da birçok nedenle bu bu görevi yerine getiremeyenlere bazı kolaylıklar sağlandığında, görevini yerine getirenler kendilerini cezalandırılmış gibi hissetmemelidir. Bu hissiyatı ortadan kaldırıcı anlamlı tedbirler de mutlaka alınmalıdır."

On üç yılda yaklaşık 81,3 milyar liralık tarımsal desteğin etki analizinin mutlaka yapılması gerektiğini de belirten Çandır, bölgelerin ihtiyacına uygun destek ve teşviklerin uygulanması gerektiğini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :